Missouri, USA

Af Frederikke Kisum Andersen

University of Missouri er verdens ældste, og måske også bedste, journalistskole. Og efter et semester på netop dette universitet er det noget, jeg med stolthed kan skrive under på. I efteråret 2019 gik jeg på ‘Mizzou’, hvilket skolen bliver kaldt, og gennem mine fem måneder tillærte jeg mig egenskaber og erfaring, som jeg kun havde turdet håbe på. Mit semester var et af de bedste, hvilket også skyldtes gode venner på skolen, både internationale såvel som amerikanske, men også en håndfuld gode, erfarne og sindssygt dygtige professorer, der gjorde alt for, at vi udvekslingselever ville få så meget ud af vores ophold som muligt. 

Det var bl.a. fag som Broadcast News og ‘Newsy’, der gjorde mig mere hug på journalistikkens- og broadcast verdenen, og jeg har gennem mit udenlandske semester fundet ud af, at det er den vej, jeg ønsker at gå.

Det fantastiske ved Missouri er ikke kun universitet. Selvom det spiller en stor rolle i dagligdagen, er der ligeledes andre faktorer, der gør, at valget om at tage til Mizzou burde være noget, der stod højt på alles liste. Som noget ekstraordinært får man som én ud af de to danske studerende, der hvert semester bliver sendt til denne amerikanske delstat også en værtsfamilie. Tim Bach og Paula Stuebben tager sig nemlig af os danske studerende og tager os ind i deres hjem, som var vi deres egne børn. Jeg var afsted med en journaliststuderende, og vi boede i den såkaldte “dansker lejlighed” som alle danskere har mulighed for at flytte ind i. Her er allerede alle de ting, man har brug for, da lejligheden går igen fra de danske semestre, hvilket helt klart var noget, min roommate og jeg nød godt af og elskede. 

Selvom vi boede tæt på campus i vores dansker-lejlighed brugte vi dog utallige timer med Tim og Paula, der hurtigt blev som et hold forældre for os under vores udvekslingsophold. Vi var på regelmæssige ture med dem, spiste og lavede mad i deres hjem, sørgede for at få dansk kultur ind i hverdagen og egentligt bare nød at være i deres selskab. 

Parret har gjort det i over 12 år, men bare fordi jeg var elev nr. 41, som de havde valgt at tage ind i deres hjem, var jeg ikke mindre værd og interessant end de 40 andre, som de havde haft før mig. Det bedste er også, at man kommer til at lære de forrige elever at kende, da Tim og Paula tit snakker om dem, så på den måde følte jeg også, at man blev en del af noget ‘større’, netop fordi man også fik andre danske bekendtskaber i form af de studerende, der mange år forinden havde gået på Mizzou. 

Tim og Paula har uden tvivl været guld værd gennem min udveksling og har sørget for, at man får lov til at opleve “The American Way of Life” til punkt og prikke og i kombination med et perfekt skoleophold også, en dansk roommate og fantastiske oplever, har mit semester på University of Missouri uden tvivl været “one for the books”. Et semester, jeg aldrig vil glemme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *