UNIVERSITY OF LIMERICK, IRLAND

Af Sascha Reiffenstein Petersen, journaliststuderende, DMJX, Aarhus

Jeg valgte at tage til Limerick i det sydvestlige Irland, fordi jeg gerne ville opleve landets kultur og smukke natur. Det store campus og den mellemstore by tiltrak mig. Jeg valgte bevidst storbyerne og de kendte steder fra, og jeg har ikke et øjeblik fortrudt, at jeg tog til Limerick og Irland.

Noget af det, der fra starten af tiltrak mig ved University of Limerick, er deres store udvalg af clubs og societies. Jeg vil især gerne fremhæve International Society, som arrangerer en del ture rundt i Irland og giver adgang til de famøse International Nights på unibaren Stables. Jeg vil også gerne lægge et godt ord ind for the Ourdoor Pursuits Club, der næsten hver weekend arrangerer enten vandre- eller klatreture. Vandreturene har både givet mig nogle af mit livs smukkeste naturoplevelser og udvidet min grænse for, hvor højt og langt, jeg troede, jeg kunne gå. Derudover har universitetet klubber for alverdens sportsgrene og sågar et Tea Society.

Der går også en del udvekslingsstuderende på universitetet, så der er rig mulighed for at møde både irere og folk fra hele verden, især hvis man vælger at bo på campusområdet, som jeg gjorde. Jeg boede i Dromroe Village, som er en af de lidt dyrere områder, hvor man så også har eget badeværelse. Derudover delte jeg køkken/stue med to irere, to amerikanere og en nordmand, og vi tilbragte mange hyggelige timer sammen i lejligheden. Udover Dromroe Village kan jeg også anbefale Cappavilla og Thomond, der også ligger i den lidt dyrere ende.

Hvad fagene angår, vil jeg anbefale, at man på forhånd vurderer, om man primært vil fortrække at aflevere opgaver i løbet af semesteret eller gå til skriftlige eksamener til slut, da formen varierer fra fag til fag. Man skal nemlig være opmærksom på, at de skriftlige eksamener skal skrives i hånden.

Jeg havde selv fire fag, hvor tre af dem var klassificeret som journalistik. Jeg fik især meget ud af Journalism Team Project, hvor man skriver artikler til papir- og webavisen Limerick Voice, der udelukkende er skrevet af studerende til befolkningen i Limerick, og som udkommer sammen med lokalavisen Limerick Leader i slutningen af semesteret. Dog skal man være indstillet på, at det kan være lidt sværere at være udvekslingsstudent på holdet, ift. kildenetværk, viden om hvad, der rører sig etc. Derudover havde jeg personligt glæde af at prøve kræfter med Creative Writing, hvor jeg bl.a. skrev creative non-fiction. Et godt råd er at bruge de første par uger på at afprøve forskellige fag, inden man tager en beslutning.

Derudover har jeg brugt næsten al min fritid på at rejse rundt i Irland sammen med mine venner, og jeg vil bare sige, at virkelighedens naturoplevelser overgår de flotte billeder, jeg havde set forinden. Af nogle af rejsehøjdepunkterne kan nævnes Cliff of Moher, Galway, Cork, Sligo og Dublin. Jeg vil også klart anbefale en tur til Nordirland med besøg i både Belfast og Derry (Londonderry). Generelt er den irske befolkning virkelig imødekommende og hjælpsomme, og den irske accent behøver man i det fleste tilfælde heller ikke være bekymret for, om man kan forstå.

Så er der vist ikke så meget andet tilbage end at ønske dig god rejse, hvis du vælger at tage til Irland. Husk at nyde det hele, for et semester går stærkt, og før du får set dig om, er det blevet tid til at sige Slán (farvel).

Hvis der er mere, du gerne vil vide om Limerick, er du velkommen til at skrive til mig på saschareiffenstein@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.