Udvekslingsophold i Libanon – American university of Beirut 2019

Af Mai Valentine Kristensen

Jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg ville på udveksling, da jeg startede på Journalisthøjskolen. Jeg havde ikke på forhånd bestemt mig for, at jeg ville til Libanon, men så det som en god mulighed for at lære mere om Mellemøsten, da det er en region ofte omtalt i medierne. Jeg har været utrolig glad for mit ophold, fordi jeg er blevet klogere på historien, kulturen, samfundet og politikken i både Libanon og resten af regionen. Endvidere har jeg fået et godt netværk af venner både fra Libanon, Syrien, Palæstina, Iran og resten af verden.

Herunder er nogle gode råd dig som allerede har fået plads på AUB, eller til dig som stadig tvivler.

Libanon som land

Jeg havde aldrig været i Mellemøsten før og havde derfor ikke en idé om, hvordan Libanon ville være. Jeg var en anelse bekymret for sikkerheden, fordi det grænser op til Syrien og Israel/Palæstina, men jeg følte mig på intet tidspunkt i fare. Jeg rejste ud af Beirut næsten hver weekend til alle dele af Libanon, det er let at komme rundt, og der er stor forskel på resten af landet og hovedstaden. De lokale er gæstfrie og behjælpelige, og de fleste steder, vil du kunne finde én person, der taler engelsk. Sæt også tid af til at se de forskellige dele af Beirut og lær lidt om historien. Hvis du får mulighed for det, så besøg den sydlige del af Beirut, såsom Ouzville, da det er den fattigste del og den del, der blev mest bombet i 2006.

Beirut er ikke så anderledes end mange andre storbyer og på grund af Libanon’s renomme, som værende Mellemøstens Paris er det forholdsvist vestligt. Der er mange forskellige religiøse grupper, såsom Shia/Sunni muslimer, den maronitiske kirke, ortodokse og drusere, som alle er repræsenteret i deres politiske system og forskellige nabolag.

Universitetet

Godkendelse af fag skal gøres inden ophold, og da deres system er en del anderledes end vores gav det mig nogle udfordringer. På deres hjemmeside har de et katalog over de fag de udbyder hele året, ved siden af det kan du finde ’dynamic schedule’, hvor du kan se de fag de udbyder dit semester og hvilken tid og dage, der er mødegang. Jeg brugte en del tid på at vælge mine fag på forhånd, men det er ikke nødvendigt, da du højt sandsynligt kommer til at ændre dit skema under ’drop and add’ ugen, som er en uge efter introdagen. Det er en kaotisk uge, fordi deres system ikke er designet til udvekslingsstuderende, så du bliver nødt til at kontakte lærer og administrationen for at kunne blive optaget på et kursus. Det tager lidt tid og kan være lidt besværligt, men efter den uge er dit skema lagt, og du får lov til selv at skræddersy det. Tag et journalistisk fag, men vigtigst af alt tag fag i historie, kultur og samfund, det er de fag, som du ikke kan finde på DMJX! Nogen fag er mere krævende end andre, så vælg med omhu, så du ikke ender med at have 5 fag, der alle kræver en aflevering om ugen. Spørg dine medstuderende og læs ’Syllabus’ grundigt før du bestemmer dig for et fag. Udnyt de faciliteter, som der er på campus, såsom deres pool, fitness, bibliotek og fodboldbane, det er gratis. Der er masser af ting, som du også kan melde dig til ved siden af studiet. Jeg valgte ikke at melde mig på noget, da jeg hellere ville rejse rundt i min fritid.

Tag afsted for søren!

Hvis du er i tvivl, så tvivl ej mere. Det er utrolig lærerigt og spændende. Min opfattelse af Mellemøsten blev vendt på hovedet under mit ophold, både igennem min undervisning, men også ved at rejse rundt i Libanon og regionen. Jeg tog tre ikke-journalistiske kursus’, et i moderne Mellemøstlig historie, et i Arabisk kultur og samfund og et omkring det Arabiske forår. De gav mig en god forståelse for den historie der ligger til grunde for nogen af de konflikter, som der er i dag.

At tage på udveksling var helt klart en den rigtige beslutning for mig, og jeg er ikke i tvivl om, at det ville være en fordel senere som journalist.

Andre gode råd:

TOEFL-test

Inden du tager afsted på udveksling til AUB, er der rigtig meget forberedelse, såsom TOEFL-test, godkendelse af fag, bolig osv. Det kan godt virke lidt uoverskueligt til at begynde med, så start i god tid. Meld dig til TOEFL-testen med det samme, jeg synes ikke, at den var særlig svær, men det tager en dag at komme igennem den, og man skal booke god tid i forvejen.

Rejse

Hvis du har mulighed for det, så rejs enten før eller efter dit ophold, der er mange spændende steder at besøge, og hvert land er unikt. Jeg tog til Iran, Armenien og Georgien sammen med en medstuderende. Andre tog til Tyrkiet, Jordan, Cypern og Israel/Palæstina. Du kan også tage til Egypten, den Arabiske halvø, Irakiske Kurdistan eller udforske Afrika.

 

Bolig

Jeg valgte at finde bolig i forvejen, fordi jeg havde fået kontakt til en udlejer igennem en anden DMJX-studerende, der var på udveksling før mig. Lejligheden var udmærket, men mange af mine medstuderende boede i bedre lejligheder for samme pris. De fleste udvekslingsstuderende boede på et hotel den første uge og fandt noget derefter, det var intet problem og udbuddet er stort. Jeg valgte at bo i Hamra, kun 5 minutter fra AUB, hvilket var rart i forhold til undervisning og benyttelse af de faciliteter, der er på campus. Brug poolen, fitness, biblioteket, fodboldbanen, det er gratis!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *