University of Hong Kong

Af Salla Sarinja Svendsen

Den smukkeste solnedgang ned over den flotteste skyline, nydt fra den blidt gyngende båd du er på med et glas champagne i den ene hånd og en sushi anretning i den anden. Det er en helt almindelig tirsdag i Hong Kong.

Der var mange øjeblikke som dette, hvor jeg var nødt til at nive mig selv i armen, og jeg tænkte ’er det her virkelig mit liv?’. Glem alt om leverpostejsfarvede hverdage – Hong Kong er en summende storby, hvor det meste er muligt. Så hvis du sidder og overvejer bare den mindste smule at skrive University of Hong Kong på din udvekslingsliste, kan jeg på det kraftigste anbefale det. Men vær forberedt på, at det bliver hårdt at komme hjem og sidde og skrive en klumme til det næste kuld i din HKU sweatshirt, efter du har levet dit liv til det fuldeste det sidste halve år, og kun har udsigten af bunkeren til at se frem til.

HKU campus er for det første enormt stort, der er ikke bare en, men to Starbucks, et supermarked, utallige spisesteder og masser af fede studiesteder. Det er fyldt med grønne områder, du kan tage en pause i, og der er selv et fitnesscenter på campus, hvis du skulle få lyst til en tur på løbebåndet inden næste time starter. Rammerne fejler med andre ord ikke noget!

På HKU havde jeg fem fag og de var Visual Journalism, Video News Production, Introduction to Photography, International News og et ikke journalistisk fag der hed From Health to Wellbeing. Jeg nød alle mine fag og havde dygtige undervisere, men faget jeg fik mest fagligt udbytte ud af var Video News Production. HKU har været så behjælpelige, og generelt er der bare styr på det. En anden god ting er, at HKU og DMJX er samarbejdspartnere, så du er sikker på at få de fag, du ønsker.

I forhold til housing boede jeg i noget, der hed Student Flats og det var i danske øjne ret forfærdelige forhold. Seks piger om ét lille badeværelse og vi boede tre og tre i hvert værelse i køjesenge. Derudover var der mug mange steder i lejligheden. Men jeg har simpelthen aldrig haft det så sjovt! Vi seks piger endte med at blive de bedste veninder og have det så sjovt, så der er helt klart også fordele ved at dele bittesmå værelser på den måde. Og så var det billigt! Hvilket er vigtigt, for huslejen ude i byen er skyhøj. Derved kan du bruge din SU på at spise dig igennem tårne af dim sum og andre kinesiske specialiteter.

Hong Kong er et enormt godt sted for at komme ud og opleve resten af Asien, og som en, hvis passion er at rejse, tog jeg til Japan, Taiwan, Korea og Bali. Semestrene på HKU er meget korte, derfor havde jeg i alt næsten fire måneders sommerferie efter, så så længe pengene rækker kan du virkelig få rejst en masse.

Jeg savner allerede mit ophold i Hong Kong mere, end jeg kan beskrive. Jeg vil for evigt have et specielt bånd til den crazy storby som Hong Kong er, for alle de oplevelser byen har givet mig og for alle de helt specielle mennesker, jeg har mødt der. Udveksling er en fantastisk mulighed, så grib den!

Kontakt mig endelig, hvis du har nogle spørgsmål på sasasv@mail.dmjx.dk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *