Tel Aviv University, Israel

Af Mette Mikkelsen, journaliststuderende

Hvis du har en umættelig trang til hummus, strand, et natteliv uden ende, kultur og historie, er Tel Aviv og Israel helt sikkert noget, der vil falde i din smag.

Tel Aviv University er også svær at sætte en finger på, for skolen har virkelig nogle gode faciliteter. Det hele er samlet på ét stort campus, hvor der blandt andet er store grønne områder, man kan læse lektier på, en pool og et fitnesscenter samt diverse spisesteder (inklusiv McDonald’s!)

Mange af de fag, der bliver udbudt til udvekslingsstuderende, handler på den ene eller anden måde om Mellemøsten, religion eller Israel, men der er også mulighed for at tage fag, der har mere med medieverdenen at gøre.

Jeg havde seks fag, som var History of Anti-Semitism, History of the Middle East, The Jewish World in the Modern Era, The Israeli Collective Memory of the Conflict, The Shia World in the Modern Era og Israeli Politics.

Jeg har været glad for alle fagene, men jeg var specielt vild med History of Anti-Semitism og The Jewish World in the Modern Era. Anti-semitisme-faget åbnede mine øjne op for et jødehad, der har eksisteret i langt længere tid, end jeg overhovedet kunne forestille mig, og som desværre stadig er yderst relevant i dag.

Min begejstring for The Jewish World in the Modern Era skyldes i høj grad læreren. Han er simpelthen så glad og sød altid, og så fortæller han på sådan en livlig måde.

Når det så er sagt, er seks fag ENORMT meget, og jeg har aldrig været så stresset, som jeg har været på det her semester. Semesteret strækker sig over 10 uger, hvor der både er midterms og eksaminer i alle seks fag og over 30 siders lektier til hver eneste time.

Jeg måtte efterhånden bare droppe at læse lektierne til timerne, for med midterms og eksaminer oveni kunne jeg ellers sidde med hovedet begravet i bøger og noter døgnet rundt. Jeg gik i skole fem dage om ugen fra kl. 10 til enten 16 eller 17.30 (dog med fire mellemtimer to af dagene).

Den anden DMJX-studerende på TAU og jeg havde flere gange fat i DMJX for at høre, om det virkelig kunne være rigtigt, at man skal tage seks fag, og det skal man åbenbart som 7. semesterstuderende ifølge DMJX’ ECTS-omregning (som i øvrigt er komplet anderledes end alle andre omregninger, vi stødte på blandt vores internationale medstuderende).

Jeg var afsted i efteråret, og semesteret startede først i midten af oktober, og jeg vil stærkt anbefale, at man laver sin praktikopgave, inden semesteret starter, for det får man ikke tid til undervejs.

Jeg tog til Israel to måneder før, semesteret startede, hvilket er meget anbefalelsesværdigt, da man simpelthen ikke får tid til at se og opleve alt det, Israel har at byde på, mens man går i skole.

Jeg håber ikke, den her sidste del har skræmt dig for meget, for Tel Aviv, universitetet og Israel er fuldt ud fantastisk. Sjældent har jeg været i et land med så mange kontraster, så meget historie og kultur, og som samtidig er så spændende for journalister.

Der sker hele tiden noget i Israel – på både godt og ondt, og det giver altså bare noget, når man selv er så tæt på alt det, som dem derhjemme ser på tv og læser om i aviserne.

Selvom det var virkelig hårdt, har jeg også fået rigtig meget ud af det, og jeg kan ikke anbefale Tel Aviv University nok.

Hvis du har nogle spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte mig på methojmik@mail.dmjx.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.