University of Hong Kong

Af Emil Madsen Aaby

Bare gør det!

Så enkelt er mit råd, hvis du går og drømmer om et udvekslingsophold på University of Hong Kong.

Denne lille særlige administrative region ved det Østkinesiske Hav er et område i konstant forandring, hvor skyskrabere plastret til i hjemmestrikkede bambusstilladser vælter frem i det ellers bjergrige grønne landskab.

Da Hong Kong er en tidligere engelsk koloni, så foregår meget af snakken i Hong Kong også på engelsk. Det er næsten kun, når du har forvildet dig ind på en af de utallige Dim Sum restauranter, at du får brug for at kunne lidt kantonesisk (Mmgoi = tak).

Hong Kong er perfekt til dig, der gerne vil se meget af Asien. Byen ligger i midten af alt det sjove, og lufthavnen har glimrende og til tider billige afgange rundt i hele Asien. Jeg var selv på smut til Taiwan, Cambodia, Singapore, Sydkorea og Vietnam. Alle destinationer får 10/10, så kom afsted, lige så snart du har chancen.

Kina ligger selvfølgelig også lige ved siden af, så Hong Kong er et perfekt springbræt for dig, der er lidt bange for kinesisk og kinesiske restriktioner på Facebook, Google og andet sjov. I Hong Kong må du stadig gerne bestemme lidt selv og du kan tilgå dig hele internetverdenen herfra.
Når du så får lyst til at gå på opdagelse i det kæmpestore land, så ligger millionbyerne Shenzhen samt Guangzhou kun få timer væk med tog. Der foregår vanvittigt mange spændende, skøre og sindssyge ting i Kina, og det bliver der nok ved med i den nærmeste fremtid, så kom afsted og lær lidt på egen krop om stormagten.

University of Hong Kong er et stort og velfungerende universitet med adskillige internationale undervisere. Fagene varierer meget i sværhedsgrader, mængden af lektier og afleveringer samt underviseres faglige niveau. Heldigvis er de første to uger Add&Drop weeks, hvor du kan vade ind og ud af undervisninger, indtil du rammer de fag, der lyder interessante for dig.

Jeg valgte fagene Theoretical Approach to Film Studies, Documentary Film Appreciation, Online Journalism og jokerfaget Values Driven Innovation. Hvis du har en interesse i film- og TV-mediet, så kan de tre førstnævnte fag især anbefales. Underviserne Jason, Nancy og T.J. har alle engelsk som førstesprog, og så er de afsindigt kloge på og fascinerede af deres egne undervisningsemner.

På det sociale parameter er skolen også glimrende. Der er masser af foreninger, arrangementer og aktiviteter ved siden af skolelivet. Der er swimming pool, squash, starbucks og fitness på campus til fri afbenyttelse og masser af andre flinke studerende.
De lokale og kinesiske studerende kan være lidt svære at komme ind på livet af. Ikke desto mindre er de nogle varme og dejlige mennesker, så hvis du kan få dig en god lokal ven, så gør det! Ellers er der altid fest og farver med de andre udvekslingsstuderende.

Maden var noget af det jeg så mest frem til ved udvekslingsopholdet, og jeg blev ikke skuffet. Dim Sum er fantastisk og i Hong Kong kan du spise det 24/7.
En af de bedste Dim Sum restauranter, Sun Hing, ligger næsten lige ved siden af universitetet og åbner hver morgen kl. 3 – og den skal altid prioriteres over den nærliggende McDonalds, når du er fuld og sulten kl. 4 om morgenen.

I Hong Kong bliver der spist mange sjove ting og organer, som vi ikke er så vant til i det danske køkken. Ikke desto mindre smager ca. 95 % af det godt, så gå amok i street food’en og medbring måske nogle mavetabletter.

Gode råd:

  • Tag imod tilbuddet om et værelse på et af universitetets kollegier. Hong Kong er en dyr by, og du skal ellers på den gode side af 6000 kr., for at få et mikroskopisk værelse andetsteds.
    Og tag for guds skyld et af kollegierne, der ligger tæt på skolen, ellers bliver dit liv et bushelvede.
    Jeg var selv på Simon K. Y. Lee Hall, der ligger inde på campus-området. Glimrende sted, men det er primært studerende fra Hong Kong og Mainland China, der ellers bor her – og de er ikke de mest sociale. Kan du lande et værelse på Jockey Club Student Village III, så er værelserne her både større og nyere, og der er også flere udvekslingsstuderende i samme båd som dig.
  • Få et Student Octopus Card til MTR’en så hurtigt som muligt (hvis du er under 26 år), de giver 50 % discount på al offentlig transport.
  • Skolens Buddy-system fungerer ikke ligeså godt, som jeg har ladet mig høre, at det gør på andre udvekslingsuniversiteter. Jeg mødte aldrig min Buddy, så sæt måske ikke næsen for højt op efter det hjemmefra.
  • Spis Dim Sum hver dag.
  • Tag en masse pasfotos med, dem får du hele tiden brug for.

Find mig på Facebook, hvis du har andet, du gerne vil høre om HKU.

Leave a Reply

Your email address will not be published.