University of Canterbury

Jeg var ret fast besluttet på, at jeg skulle langt væk på udveksling, og det er jeg virkelig glad for, at jeg kom!

Christchurch er i virkeligheden en ret kedelig og besværlig by. Selv mange år efter jordskælvet er der stadig masser af tomme grunde i centrum, og byliv og restauranter er ret spredt. Der er dog masser af lækre caféer, barer og gratis museer i byen, hvis man leder lidt efter dem, og genopbygningen i sig selv er ret spændende.

Sydøen er i øvrigt klart min favorit, så det var enormt rart at have mulighed for at leje en bil og så ellers bare køre rundt til alt det fede.

Køb i øvrigt et longboard til at trille i skole på; alle de seje har et. 🙂

Campus er ret hyggeligt og lidt som i en amerikansk college-film med fine caféer og læseområder.

Jeg valgte fire meget forskellige fag, som i bund og grund ikke havde ret meget med journalistik at gøre; ‘Social Media and Public Life’, ‘Cultural Politics’, ‘Kiwi Culture’ og ‘World Cinema’. De to første var enormt interessante og brugbare – også journalistisk. ‘Kiwi Culture’ var en forholdsvist kedelig gennemgang af New Zealands kultur og historie, og ‘World Cinema’ var et introfag til filmvidenskab, hvilket var meget hyggeligt, men på et ret lavt niveau. Det var også det eneste 100-level fag, jeg havde; de tre andre var 200-level, men også på et forholdsvist ‘nemt’ niveau, bortset fra ‘Cultural Politics’ hvor jeg blev ret udfordret af akademisk engelsk.

Jeg fik planlagt mit skema, så jeg kun havde undervisning mandag-torsdag på første halvdel af semesteret og mandag-onsdag på anden halvdel. Det var helt genialt, for så havde jeg tid til at rejse rundt og se en masse ting i weekenderne. Christchurch ligger et stykke fra den ‘sjove’ del af sydøen, så en lidt forlænget weekend er perfekt, hvis man f.eks. skal til Queenstown, Mt. Cook eller lignende – og det skal man!

Derudover havde vi (i hvert fald på forårssemesteret) næsten fire ugers ferie midt på semesteret, så der var masser af tid til at rejse rundt i hele landet.

Som stort set alle andre udvekslingsstuderende boede jeg i Ilam Apartments, som er ganske fine lejligheder tæt på campus. Man bor 5 i en lejlighed og deler køkken, stue og to badeværelser. De fleste i Ilam Apartments er udvekslingsstuderende eller andre udlændinge, der læser i NZ. Jeg har også et par venner, som klarede sig fint – og noget billigere – igennem semesteret med forskellige Airbnb-værelser.

Vær forberedt på, at din konto får et hårdt semester; New Zealand koster i mange tilfælde det samme som Danmark, og på nogle områder er det noget dyrere. Lidt afhængig af sæsonen kan en agurk nemt koste 25 kroner, og hvis du ryger, skal du af med lidt over 100 kroner for en pakke Marlboro. Til gengæld sælger Pizza Hut en pepperoni-pizza til omkring en 20’er, og på campus kan man købe den legendariske ‘2$-rice’(cirka 9 kr). Fremragende pris for en middelmådig risret med chilisauce!

Tag til Kiwi-land! Der er både mulighed for at være enormt aktiv og spise masser af lækker mad; og hvor får man ellers chancen for at stå på ski i juni?

Skriv gerne med spørgsmål om ølbarer eller billeje eller noget tredje:

mortenurupskov@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *