Ludwig-Maximilians-Universität

Servus! (som er den typiske hilsen i München)

Lederhosen, hornmusik og bier er blot nogle af de mange traditioner den bayerske hovedstad, som jeg valgte at tage af sted til. Dette med formålet at lære mere om sproget, kulturen og samfundet i det indflydelsesrige samt handelsmæssigt vigtige Tyskland.

Selve undervisningen på universitet er forskudt cirka et par måneder i forhold til Danmark, men jeg tog i marts et study preparation program, som foregik på universitetet i selskab af øvrige udvekslingsstuderende. Denne ”forberedelse” var primært med formålet at opfriske mine tyskkundskaber, fordi jeg havde valgt, at mit udvekslingsforløb hovedsageligt skulle foregå på tysk. Dette study preparation program kan varmt anbefales, særligt fordi, at det giver god start til at lære stedet, byen og medstuderende at kende. Flere organiserede muligheder for ekskursioner og aktiviteter med øvrige studerende i løbet af semesteret er der også rig mulighed for gennem organisationen MESA.

I forhold til valget af fag oplevede jeg fin guidning fra LMU’s administration, men på grund af den forskudte semesterperiode kunne det godt virke lidt sent, at man fik svar på diverse ansøgninger og tilmeldinger. Jeg stødte dog ikke på problemer. Jeg var glad for mine fag og fandt dem overordnet set relevante, jeg havde bl.a. undervisning om gatekeeping, sociale medier og Bayerns historie. Man skal være opmærksom på, at de såkaldte ”hauptseminarer” som regel indeholder arbejde på et større projekt (så vidt jeg har forstået), hvor jeg oplevede en sprogbarriere ift. det tyske. Jeg gennemførte forløbet med et alternativ.

Jeg havde et rimelig godt udgangspunkt hvad angår det tyske sprog, hvilket også er et krav, hvis man vælger fag på tysk. Mine undervisere tillod de afsluttende opgaver at blive skrevet på engelsk, hvilket jeg gladeligt gjorde brug af.

Boligmæssigt fik jeg tildelt en lille studielejlighed gennem min ansøgning om udvekslingsplads. Andre muligheder måtte jeg dog søge for marts måned, og til mit held har min familie et par bekendte i byen, som jeg kunne bo hos.

Alt i alt har jeg været rigtig glad for min tid på Ludwig-Maximilians-Universität, så kan bare sige: vend roligt snuden mod vores sydlige (og ofte festlige) nabo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.