City, University of London

London calling!

Jeg var i foråret 2018 på udveksling på City, University of London. For mig var udbuddet af fag vigtigere end destinationen, men når det er sagt, så er jeg glad for, at jeg valgte London, for det er virkelig en fed by at studere og bo i.

Jeg var på udveksling på 8. Semester, hvilket betød, at jeg reelt kun behøvede at tage to fag. Jeg valgte dog at følge tre fag, men på trods af det havde jeg kun undervisning to dage om ugen, så selvom der er en del selvstudie i nogle af fagene, så er der alligevel rigelig med tid til at udforske London og omegn ved siden af.

De tre fag, jeg fulgte, var Fashion and Lifestyle Journalism, Reporting Science and The Environment og Digital Cultures. Jeg havde oprindeligt også valgt Exploring London, men det viste sig, at det var meget begrænset, hvor meget man kom på ture rundt i London, som der ellers står i fagbeskrivelsen, og derfor valgte jeg at droppe det i sidste ende. De andre tre fag var jeg meget tilfreds med, særligt Fashion and Lifestyle Journalism og Digital Culture, ikke mindst på grund af underviserne, der var meget engagerede og hjælpsomme.

For mig er en del af det at tage på udveksling at møde nye mennesker. På dette punkt er City ikke så stærke. De folk jeg lærte at kende, mødte jeg, fordi jeg selv opsøgte det. Blandt andet kom jeg med i studenteravisen, The Howl. Det skal nævnes, at City har en meget aktiv studenterorganisation, som gør meget for at arrangere aktiviteter for de studerende, men igen er det dig som studerende, der skal opsøge det. Det stiller krav til dig som studerende, men det betyder også, at du selv er meget med til at forme dit udvekslingsophold.

Det siges om London, at den er hundedyr. En af de ting der har givet byen dette ry er huslejen og transportudgifterne – mad og andre hverdagsindkøb ligger nogenlunde på dansk niveau, som selvfølgelig også er et af de højeste i Europa, men det er en anden sag. Da jeg skulle søge bolig, havde jeg fået anbefalet at kigge på Spareroom. De har både en hjemmeside og en app, hvor du gratis kan lede efter værelser i London. Den anbefaling vil jeg gerne give videre. Det er begrænset, hvad City kan hjælpe med af studieboliger –og værelser, så du kan lige så godt starte med at søge privat indlogering. Jeg fandt et værelse i Bow, der ligger cirka 45 min. med bus fra City, hvilket slet ikke er slemt i en by som London. Her boede jeg hos et britisk/amerikansk par, som var rigtig søde og hyggelige at bo sammen med, de var helt klart med til at gøre mit ophold i London til en rigtig god oplevelse. Min husleje lå på 750 pund om måneden, hvilket desværre på ingen måde er i den dyre ende i forhold til, hvad du ellers kan finde i London.

Som sagt er London forholdsvis dyr. Derfor vil jeg gerne slå et slag for at få søgt nogle af alle de mange legater, der blandt andet kan findes på nettet. Udover Erasmus (som jeg absolut ikke ser nogen grund til ikke at søge), så fik jeg et legat fra Nordea fonden og Den Fynske Bladfond. Det kræver, at du bruger lidt tid på at skrive en god ansøgning, men det er ikke umuligt, så sæt den tid af, det gjorde i hvert fald en stor forskel for mig.

Kort opsummeret, så vil jeg klart anbefale at tage på udveksling på City, University of London og i London i det hele taget – Jeg ville i hvert fald nødigt have været den oplevelse foruden.

Og lige et sidste råd som du lige så godt kan få nu: Skulle du være så heldig at komme på udveksling i London, så gør dig selv den tjeneste at downloade Citymapper med det samme. Den vil blive din bedste ven, og det vil der være mindst tre personer, der vil fortælle til dig, når du ankommer i London, så du kan lige så godt være på forkant 😉

Hvis du har nogen spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte mig på llokdam@mail.dmjx.dk

Obligatorisk pose foran City-skiltet ved City, University of London.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *