Hong Kong Baptist University

Af Thor Thestrup Schnetler, Kommunikation

Det første du lægger mærke til, når du har hentet din bagage i lufthavnen og er på vej ud til Hong Kong Baptist University er, hvor flot og varieret Hong Kong egentlig er. Hong Kong er en storby, men det er en storby, hvor du kan tage en bus en time væk, eller mindre, og så er du ude i den vildeste natur med de flotteste vandreruter. Samtidig er Hong Kong en utrolig hektisk by, hvor der sker rigtig mange ting, og selvom Hong Kong var en britisk koloni (eller faktisk udlejet til England) til 1997, så er der stadigvæk meget kinesisk kultur i byen. Det er på en måde det bedste af to verdener, da det er muligt at opleve det lokale Hong Kong samt den mere vestlige tilgang til tingene. Og heldigvis har du adgang til Facebook, Instagram samt øvrige sociale medier, da Kina ikke har blokeret for dette i Hong Kong.

Hong Kong Baptist University er et fedt sted at opholde sig, og vælger man at bo på campus får man mulighed for at komme lidt tættere på de lokale – på godt og ondt. Døgnrytmen hos de lokale er nemlig hel omvendt i forhold, hvad vi kender i Danmark. Det er ikke unormalt, at de lokale er oppe til 02.00 om natten og hygger sig, hvad enten det er at stå på skateboard, synge eller løberundt på gangene i flipflops.. Sidste nævnte vil du forstå, hvor irriterende det kan være, hvis du flytter derned. 😉 Men tag det med som en oplevelse til det at bo på et kollegie i Hong Kong. Du kan ansøge om at få en udvekslingsstuderende, og på mit semester var der måske kun en eller to, som blev sat sammen med en lokal kinesisk / Hong konger. Undervisningen er også meget anderledes end i Danmark, da det er meget udenadslære, men professorerne på universitet er rigtig glade for udvekslingsstuderende, da vi kan være med til at give et internationalt perspektiv, samt de lokale studerende hører om, hvordan undervisningen, politik, journalisme etc. foregår i Danmark. Forvent det er anderledes, men hav et åbent sind til, hvad du går ind til, så går det meget nemmere. Og så er fagene heller ikke sværere.

Derudover får du sandsynligvis venner fra hele verdenen og en fantastisk oplevelse med rejser, da Hong Kong nærmest er en metropol for hele Asien. Beijing er kun 3 timer væk, Tokyo cirka 4.5 timer, Bangkok under to timer, Filippinerne under 3-4 timer, Cambodia er lidt længere væk men ikke længere end man ikke kan overskue det. Du kommer til at bo centralt i hele Asien og kan snildt tage en weekendtur væk.

Når du skal vælge fag, så sørg for at vælge fag, hvor undervisningen er samlet, således du kan holde en lang weekend og dermed rejse. Udveksling er selvfølgelig om at lære i et andet land, men det handler endnu mere om at lære kulturen i det land man er i samt at opleve den asiatiske kultur.

 

Gode tips til området:
Lok Fu – det tætteste indkøbscenter, hvor du kan finde alt. Forvent at ost, mælk og lignende er markant dyrere end danske priser. Og lakrids kan du nærmest ingen gang købe… Og tag lige en pose Piratos med og spørg, om de lokale vil smage det – det er ret sjovt, og de er altid friske på at smag slik, som de ikke kender.

Simkort: Gå til Lok Fu og find Sun Mobile. Bed om at få et Prepaid simkort med fri data. Det er det abonnement som har bedst dækning og fungere bedst i forhold til kundeservice.

Uber fungerer fint, men er dyrt i primetime. De lokale taxachauffører vil ikke altid køre dig hjem om natten, men hav tålmodighed og hav altid din destination på kinesisk skrift, da de færreste taler engelsk.

Bylivet er meget mere end Lai Kwai Fong. Tag en tur til Wanchai, Soho etc.

Billy Boozer er den lokale bar lige ved siden af skolen. Mandagsrabat til studerende, hvor en øl koster kun 30kr. Nogen af de fedeste fester har været der.

 

REJS! REJS OG REJS! Nyd du er i en af de vildeste storbyer i verdenen med adgang til hele Asien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *