Hogeschool Utrecht, Holland

Af Kasper Laurits Dyring Bjerggård, Kommunikation

Vil du bruge fem måneder i Hollands fjerdestørste by Utrecht? I al fald kan du høre lidt om min tur til det hollandske!

Først lidt praktisk:
Åbn en hollandsk bankkonto og få et debitkort fra den. Mange steder vil du opleve problemer med at bruge dit danske kort, så helst overfør en røvfuld penge til din hollandske konto og brug derfra. Jeg havde ABN-AMRO, og de har gode muligheder for engelsktalende – bl.a. en bankkontoapp på engelsk!

Transport:
Jeg havde stor fordel af at købe et personligt rejsekort (kan du først købe efter åben bankkonto) med fordelsabonnementet ‘Dal Voordeel’, der for 50€ (29€ i perioder som promotion) giver 40% rabat på togrejser uden for myldretid og i weekender og på helligdage. OG du sparer kortfee! Det er en god løsning, hvis du planlægger at rejse en del rundt i Holland.

Bolig:
HU reserverer et begrænset antal boliger til udvekslingsstuderende og andre internationale studerende. Vær ude så snart HU sender mail ud om det. Utrecht er en kæmpe studieby, hvor 20% af indbyggerne er studerende, og byen har akut boligmangel. HU har en del muligheder for bolig i universitetsbydelen. Jeg har boet i ‘Johanna’, der er en af de nyeste byggerier. Det er ikke fancy men basic: sådan er studiefaciliteter i Holland. Priserne er OK. Jeg har betalt omkring 480€ om måneden med alt for 20km2 i en lejlighed med 4 andre udvekslingsstuderende. Jeg har dog savnet at bo i en by. Universitetsbydelen hedder ‘Uithof’ og ligger afsides fra resten af byen. Der er markeder og skov rundt om hele området. Der er ca. 15 minutter på cykel indtil byen. Apropos cykel: lej en cykel gennem Swapfiets for 12€ om måneden. De reparerer eller udskifter cyklen gratis. Tilbage til bolig i Uithof. Vælg Uithof, hvis du vil være tæt på skolen (min nabobygning) og bo sammen med andre studerende (kun studerende må bo i Uithof). Vælg Utrecht centrum, hvis du vil have by.

Skole:
HU er HU. Der er en masse irritationsmomenter, som der ligeså er på DMJX. Vær forberedt på gruppearbejde. ALT er gruppearbejde, og du kommer nemt til at have forskellige grupper i alle fag. Hvert semester er delt op i to blokke. I hver blok har du tre fag á 5 ECTS. Du kan frit vælge mellem alt, så vælg det, der lyder mest spændende. Stort set alt er relevant og kan godkendes af administrationen. Du skal dog være opmærksom på, at alle fag i 2018 er lavet helt om og har en masse begynder strabadser..

Her er lidt om mine fag..

Exploring Cultural Differences:
Absolut det værste fag af alle og kan på ingen måde anbefale det – på trods af et af mine mest succesfulde karakterer. Det er et fag, som ingen studerende rigtig forstår, og lærerne kan heller ikke rigtig forklare formålet

Digital Storytelling in Practice:
Det er et lidt plain fag. Men det er sjovt, at man skal lave en transmedia campaign, der fungerer på mange platforme. Vi skulle vælge en Netflix Original og lave markedsføring på at valgt marked.

Content Marketing:
Højt niveau og forventninger – men lærerigt fag!

Interactive Experiences:
Her kan du få spændende viden om interaktiv kommunikation såsom VR og AR. Du får lov til at prøve alle mulige interaktive oplevelser på egen krop. Faget munder ud i, at du selv skal konceptualisere og prototype en interaktiv oplevelse – sjovt!

Global Work:
Et lidt ligegyldigt fag. Det er et fag med field trips, hvor du skal ud i marken og opleve virksomheder og måder at arbejde på. Det er sat sådan sammen, at du skal finde ud af, hvordan din fremtidige arbejdsplads skal være – fremtidens arbejdsplads. Faget er også målrettet de lokale studerendes forberedelse til praktiksøgning. Det munder ud i et podcast.

Data Storytelling:
Uden tvivl det sværeste fag i min tid på HU – men nyttigt! Du får viden om big data og datasæt. Du lærer, nogenlunde, at forstå og analysere big data og bagefter bruge det til storytelling.

Du skal også vide, at det for hollændere ikke er så ualmindeligt at dumpe et fag. Bare gør dit bedste, jeg har bestået alt. Gør det, hollænderne ikke gør: mød op til timerne og forbered det, du burde. Jeg har siddet i en klasse, hvor vi var tre – alle udvekslingsstuderende. De 30 resterende var blevet hjemme.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *