Hogeschool Utrecht, Holland

Af Kristina Kongsgaard, kommunikatør

Efter 5 måneder I Utrecht I Holland sidder jeg tilbage med noget af en oplevelse. Utrecht er indbyggermæssigt ikke større end Aarhus, men byens infrastruktur er anderledes, hvilket får byens centrum til at virke væsentligt større. Det sociale liv omkring mig har været imponerende, måske fordi det er en så international studieby. Fagligt en noget blandet oplevelse, men det til trods har det været en rigtig god og udviklende oplevelse i Utrecht.

Anbefalinger

BOLIG
Før jeg selv tog afsted læste jeg på denne side, at jeg ikke skulle finde bolig i Zeist. Det er jeg glad for, at jeg lyttede til, da det er langt fra det hele. Via SSH.nl fandt jeg i stedet et værelse i Pythagoraslaan, der er et internationalt kollegium med 12 på hver etage og perfekt placeret med ca. 2 km til både skole og centrum. Alternativt er Johanna-kollegiet helt nyt og nabobygning til skolen, og her bor man kun 5-6 pr. etage og med 4-5 km. Til byens centrum. Efter min opfattelse mange canadiere og australiere i campus-bygningerne Johanna og Cambridgelaan, hvor der i Pythagoraslaan var rigtig mange lande repræsenteret og især mange fra Spanien.

CYKEL
Man kan lease en cykel gennem SwapFiets. Jeg gav 12 Euro pr. måned og fik en, efter hollandsk standart, god cykel inkl. fuld reparationsservice hver gang der måtte blive noget. Det fungerede rigtig god, klar fordel at man ikke skal have solgt en cykel til 80-120 euro ved afgang, idet næste årgang hovedsagligt ankommer efter du er smuttet.

DANKORT
Mit Visa + MasterCard kunne ikke bruges i flere butikker, fx i det populære supermarked Albert Heijn, eftersom hollændere primært bruger Maestro. Overvej at åbne en hollandsk bankkonto og hav altid lidt kontanter på dig.

FAGLIGT
Jeg fulgte tre forskellige årgange i ét fag hver i både semesterets blok A og blok B. Flere klasseundervisninger end forelæsninger og generelt meget varierende i faglig kvalitet. De hollandske studerende taler engelsk på utroligt højt niveau. Da de først laver de endelige skoleskemaer ugen inden start er overlap mellem fag sandsynlige. Der er meget gruppearbejde, det giver gode chancer for at lære hollændere og andre internationale at kende på.

FAG
Du kan vælge imellem fantastisk mange fag, eftersom de på et semester har 2x 3 fag af 5 ECTS hver. Andetårsfaget ’International Creative Business’ vil jeg virkelig ikke anbefale, da det hele vejen igennem var meget uklart, hvad vi egentlig skulle + hvad vi blev bedømt ud fra. Modsat var faget ’Intercultural Communication’ bredt men meget brugbart med nye modeller og teorier. Fra de individuelle 4. års fag ’Media Specialisation’ og ’Project Design and Launch’ har jeg nu erfaring med Adobe Muse, InDesign og Premier Pro (OBS køb det selv eller arbejd på skolens computere). Dog to meget tidskrævende fag. Mine to sidste fag var førsteårsfaget ’Humanities’, et udmærket akademisk psykologifag, og fjerdeårsfaget Digital Storytelling der minder om ’Kommunikation’ med strategi- og eventplanlægning i grupper bare internationalt.

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig på mail: kristina.h.k@hotmail.com

Mvh,
Kristina Kongsgaard

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *