KYUNG HEE UNIVERSITY, SEOUL, SYDKOREA

Af Andreas Bach Hougaard, journalist

Kan du lide syltet kål i chili, billig alkohol og medstuderende, som er flere år yngre end dig selv? Så er Sydkorea noget for dig!

Hér vil din tålmodighed og hukommelse blive presset til kanten, når du skal have undervisning med studerende, som ikke ønsker at tale engelsk, og til eksamen uden hjælpemidler.

Hér vil du opleve, hvordan livet uden intimsfære er, når vildfremmede mennesker gnider sig op ad dig – i bussen, på fortovet og i køen i supermarkedet.

Og hér vil du kunne prøve kræfter med gamle kvinder, når fløjlshandskerne tages af og de skamløst skubber og hiver i dig for at komme først til de ledige sæder i metroen.

Kort sagt: Hvis du skal til Sydkorea, skal du være beredt på en hverdag, der på mange måder er markant anderledes end livet som studerende i Danmark.

Universitet
Kyung Hee University har titusindvis af studerende og strækker sig over et større område, hvor alle fakulteter, administrative bygninger og bibliotek befinder sig.

Undervisningen foregår ikke i forelæsningssale, men i klasselokaler. Hvor mange elever, der er i disse klasser, kan variere. Det maksimale antal er dog 40.

Der føres protokol ved hver lektion, og fravær har en direkte negativ indflydelse på ens karakter.

Blot fordi et fag er på engelsk kan det sagtens ske, at flere koreanere tager det. Min erfaring er, at koreanske studerende og asiatiske udvekslingsstuderende sjældent deltager aktivt i undervisningen.

Det er også min erfaring, at det faglige niveau er en anelse lavere end i Danmark. Det behøver imidlertid ikke være nogen skidt ting, da du med al sandsynlighed skal bevæge dig ud i ukendt farvand med nye studier og fag. Udbuddet af journalistiske fag på engelsk er nemlig mildest talt begrænset (da jeg var af sted, var der ét).

Logi
Få hunderede meter fra universitet ligger dets tilknyttede studenterboliger. Jeg boede imidlertid ikke her, da disse boliger er omfattet en del restriktioner som f.eks. kønsopdeling.

Min kæreste og jeg fandt i stedet en bolig i centrum af Seoul via firmaet URSeoul. Virksomheden tilbyder en række forskellige boformer, der er tiltænkt udvekslingsstuderende. Her er også et fællesskab af unge fra hele verden, men det bestod i sagens natur ikke udelukkende af Kyung Hee-studerende, som på universitets eget campus. Lejen hos URSeoul er også noget højere.

Bevægelighed og kommunikation
Seoul er nem at bevæge sig rundt i da offentlig transport er både yderst veludviklet og meget billig. Dertil er (næsten) al skiltning skrevet på engelsk. Derfor er det en leg, når man skal ud at opleve det hav af spændende ting, der er at se og lave i og omkring byen.

Generelt er Sydkoreanerne gode til at skilte på engelsk – særligt i de større byer, men også i de mindre. Koreanernes færdigheder ud i engelsk er dog meget varierende. Det syntes, at jeg stødte på en koreaner med dårlige egenskaber i engelsk, for  hver koreaner jeg mødte med gode egenskaber i engelsk.

Jeg anbefaler, at man altid har sin telefon og Google Translate-appen med sig, når man bevæger sig ud, da den både kan oversætte ved indtastning, diktering og gennem kameraet. Sidstnævnte er utroligt bekvemt, f.eks. når man står i supermarkedet med en madvare og gerne vil vide, hvad den indeholder.

Det sociale
Som nævnt tidligere er der et fællesskab af udvekslingsstuderende både på skolens campus og hos URSeoul. Dertil er der også være mulighed for at falde i snak med andre udvekslingsstuderende i forbindelse med undervisningen.

Universitetet har desuden en klub kaldet IFCC (International Friendship and Culture Club), hvorfra enhver udvekslingsstuderende får sig en koreansk ”buddy”. Klubben arrangerer også en række begivenheder og fester for de udvekslingsstuderende.

For det meste af min tid i Seoul, gik min kæreste og jeg på opdagelse sammen alene – derfor er det begrænset, hvor meget tid jeg brugte på byture. Det er dog mit klare indtryk, at der som regel altid foregik et eller andet, og at man altid var velkommen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *