University of Missouri, USA

Af Cady Rasmussen, kommunikatør

 

”Jeg skal til Columbia, Missouri,” udbrød jeg, lettet over at have fået en udvekslingsplads. Efter at have delt den glædelige nyhed var første indskydelse at slå destinationen op på nettet – hvor ligger det egentlig henne? Indrømmet, Missouri var ikke en destination, der havde befundet sig på min ”bucketlist”, og jeg havde aldrig i mit liv hørt om byen Columbia, før jeg sendte min ansøgning.

Når det så er sagt, så er Mizzou (som de lokale kalder det) et fantastisk sted at være udvekslingsstuderende. Nedenfor deler jeg lidt ud af mine erfaringer med både det sociale, det uddannelsesmæssige og det naturlige klima i universitetsbyen.

 

Fra tundra til tropiske temperaturer

Jeg vil ikke forsøge at snyde læseren. Vejret i Missouri er noget helt for sig. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Da jeg ankom i Columbia i begyndelsen af januar var der intet mindre end -12 grader celsius. Og det var ikke bare en ”freak storm”, som sneg sig henover byen. Næh, nej… Vinterjakken var en fast del af det daglige ”outfit”. Og hvis man, som jeg, er en person, der lider af kroniske kuldegysninger, vil en ekstra, tyk trøje også gavne. Vintertøjet er med andre ord en prioritet, når du engang skal til at pakke kufferten!

Omvendt, når det endelig bliver sommer i Missouri, så bliver det for alvor sommer. Forår findes ikke. Måske i en uge, men så heller ikke mere. Temperaturen stiger hurtigt fra vinterkulde til 26 grader, så et godt råd er at have sommertøjet klar, til når vintervejret melder sin afsked.

En venlig reminder til enhver, der overvejer et ophold i Missouri – der er tornadoer. Og ja, det er en ubehagelig oplevelse, men universitetet såvel som byen er velforberedte. Både byen og universitet har varselssirener, og universitets ”residence halls” har ansatte, som sørger for at få alle beboere i sikkerhed.

 

Dorm-livet

I Missouri er der efterhånden tradition for, at danske udvekslingsstuderende bor i den såkaldte ”dansker-lejlighed”. Jeg valgte dog at bo på et af skolens dorms i stedet. ”Dansker-lejligheden” har sine fordele, f.eks. eget værelse, gåafstand til skolens journalistbygninger og færre restriktioner. Til gengæld har dorm-livet også sin charme. Det er klart, at udvekslingens primære formål er uddannelsen. Men for mig handlede opholdet i lige så høj grad om at opbygge et netværk. Selvfølgelig møder man andre udvekslingsstuderende i introugen, men det er anbefalelsesværdigt også at knytte bånd til amerikanere. Den bedste måde at gøre det på er efter min mening at bo på et dorm. Ja, du skal dele værelse med en anden. Nej, der er ikke garanti for, at I er helt ens. Men når man bor sammen på et lille værelse, lærer man hurtigt hinanden at kende. Jeg kan fortælle, at min roommate og jeg fik et fantastisk venskab ud af det! Derudover har dorm-livet den fordel, at du bor side-om-side med en masse andre studerende på din alder. Det er en god mulighed for at lære folk at kende fra andre linjer på skolen. Det hændte ofte, at vi sad sammen i grupper på syv til ti personer og snakkede og hyggede i bygningens fællesrum. Alle kender alle på etagen, så der er næsten garanti for at støde ind i nogen, du kender, så snart du forlader værelset. For de festglade skal det dog noteres, at alkohol ikke er tilladt på værelset. Men når man bor et kvarters gåtur fra de lokale barer og restauranter, ender byturen alligevel med at være det populære valg.

 

Et studie med overskud

Et godt råd til inden man tager af sted: Beslut inden rejsen, hvad der er vigtigst. Praktiske eller teoretiske fag? Så er det lettere at strukturere dit skema, når du endelig ankommer. Jeg knoklede selv med det, bl.a. fordi nogle af de fag, jeg ønskede, ikke længere blev tilbudt. Et andet godt tip: Hvis du foretrækker de praktiske fag, anbefales det kun at tage ét. Jeg tog ikke selv nogen praktiske fag, da min interesse lå hos det teoretiske i denne omgang. Til gengæld lærte jeg fra dem, der tog de praktiske fag, at ét var mere end rigeligt arbejdsbyrdemæssigt. Når det kommer til de teoretiske fag, var min oplevelse, at jeg havde meget overskud sammenlignet med undervisningen på DMJX. Der var indimellem nogle perioder, hvor mange opgaver skulle afleveres samme dag. Omvendt er opgaverne på Mizzou noget kortere, end hvad vi er vant til hjemme i Danmark, så overordnet set er arbejdsbyrden meget overkommelig. Desuden er der rig mulighed for at optjene ekstra point gennem korte ekstraopgaver eller ved at møde op til gæsteforelæsninger o.l. Ligeledes kan man hurtigt optjene point i mange fag simpelthen bare ved at dukke op til undervisningen.

 

Gå på opdagelse!

Som tidligere nævnt, så handler udveksling naturligvis om uddannelse. Men når du er i udlandet, vil jeg mene, at det er den studerendes pligt at forsøge at lære kulturen og området at kende. Mit råd er derfor: Gå på opdagelse! Selvfølgelig får du travlt med læsningen og opgaveskrivningen, men sørg for at komme lidt ud af campus. Det behøver slet ikke være så langt eller koste særligt meget. Hvis du selv finder en bil eller finder én, der har en bil (hvilket de fleste amerikanere har), så kør nogle ture. Jeg tog selv ud med en veninde for at se Amish-kulturen i Clark. Der er ikke vanvittigt langt at køre – hvis man kan finde vej vel at mærke! Derudover er der en masse flotte vandrestier i området, som er et besøg værd, når vejret er til det. Til de rigtigt rejselystne kan længere ture også anbefales. Der vil måske ikke være tid til det hver weekend, men hvis man har overskuddet til det, skal man uden tvivl gøre det. Jeg tog selv til både Kansas City og Los Angeles i løbet af mit udvekslingsophold. Begge steder kan varmt anbefales. Andre populære destinationer for udvekslingsstuderende har f.eks. været Memphis, Chicago, St. Louis, Nashville og New Orleans. Så grib passet og udforsk, udforsk, udforsk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *