Hogeschool Utrecht

Af Mette Nylander (kommunikatør)

25 minutter med tog fra Amsterdam ligger Utrecht. Byen der også kaldes mini-Amsterdam. Utrecht er den fjerde største by i Holland – kun overgået af Amsterdam, Rotterdam og Den Haag. Så er du hooked på Amsterdam, men er lidt træt af tanken om millioner af turister hver eneste weekend, så skal du tage til Utrecht. Her får du oplevelsen af, hvordan en ægte Hollandsk storby er på den lokale facon.

 

Hollændere er et venligt og imødekommende folkefærd, som man helt sikkert kommer til at holde af. Utrecht har også en spændende historie i bagagen som en af de ældste byer i Holland.

 

Jeg vil her give dig et lille indblik i det praktiske og i undervisningen.

 

De første hurtige råd jeg kan give dig:

ESN Introweek – gør det! Jeg har haft den fedeste gruppe igennem min udveksling og ville virkeligt ha’ misset nogle gode stunder uden dem. Da hver eneste fag betyder en ny klasse, er det rart fra starten at have en gruppe man er en del af.

 

Når du skal vælge et sted at bo, så vælg Johanna Building gennem SSH! Det er den nyeste bygning hos SSH. Alt fungerer, ting bliver fixet og så har du undervisning i nabobygningen. Man bor 5 eller 6 udvekslingsstuderende sammen i en lejlighed. Du kan altid finde en fest i bygning, men bygningen er så godt isoleret, at du ikke kan høre den, medmindre du er med til den.

 

At få en hollandsk bankkonto bliver desværre nok nødvendigt. I Holland bruger de kun debit kort, så måske et VISA Pay kan gøre tricket, men det havde jeg ikke selv med her ned, så ved det ikke. Jeg har haft ING bank og derved haft et Maestro Card mens jeg har været her nede, hvilket har været gnidningsfrit. Dog tager supermarkedskæden Jumbo imod alle typer kort, så om ikke andet kan du handle dér. Det er i forvejen Hollands ’Netto’ og et godt sted at handle, dog er antallet af Albert Hejn butikker større.

 

Det første alle siger til dig i Utrecht er ’Få dig en cykel, du kan ikke leve uden’. Jeg har dog erfaret at man sagtens kan leve uden. Dog er den ret nødvendig, hvis du er inde i centrum efter kl 24, da busserne stopper med at gå efter kl. 00:30. Så jeg vil stadig råde dig til at få en cykel, da det er lettere og billigere end bussen. Dog husk en meget stor kæde og en kraftig lås. En af mine roommates er på cykel nummer 4.

 

Undervisning:

Det første du skal vende dig til, når du starter er det lave niveau i undervisningen – men igen skal man også huske, at det kun er 5 ECTS fag, hvilket vi ikke er vant til. Jeg har helt klart lært nye og spændene og nyttige ting i min undervisning, men kravene og belastningen er langt lavere her end på DMJX. Selvom man er der for at gå i skole, er det nu meget rart at man også kan ligge sin fokus det sociale og oplevelser. Du skal have 6 fag imens du er der, hvis du skal opnå 30 ECTS. Det kan godt lyde af meget, men du er kun i skole 12-14 timer om ugen og har kun 3 fag ad gangen. Så de første 10 uger går med 3 fag og de næste 10 uger går med de sidste 3 fag.

 

Jeg havde valgt fagene: Creativity, Consumer Behaviour, Mass Media & Mass Persuasion, Psychology of News Framing, Psychology of Social Media samt Psychology of Digital Technology.

 

Mine tre ynglingsfag var fra The Media Psychology minor: Mass Media & Mass Persuasion, Psychology of Social Media og Psychology of Digital Technology. Hvis du elsker sociologi og markedsføring skal du helt klart tage disse fag! De er utroligt spændende!

 

Psychology of News Framing er til gengæld et virkeligt tørt og ustruktureret fag, hvor man skal analysere artikler. Det kan dog skyldes læreren.

 

Creativity er et fag som alle består, da det er et lidt mere loose og hands-on fag. Det er helt klart det letteste fag man kan vælge og den tilegnede læring er ikke særlig høj – dog lærer man flere nye værktøjer til kreativ tænkning, hvilket betyder at jeg ikke har fortrudt at have faget.

 

Consumer Behaviour vil jeg råde dig til ikke at tage. Det er et utroligt sammenpresset fag, hvor kravene for, hvad man skal nå overhovedet ikke stemmer over ens med 5 ECTS samt de meget få timers undervisning man har (18 timers undervisning i alt). Derudover er det et fag, som mange ikke består.

 

Jeg håber du har fået lidt klarhed over Utrecht og HU. Jeg kunne skrive i timevis om min oplevelse og i særdelshed om, hvor meget jeg kommer til at savne det. Men det bedste råd jeg kan give dig er: ”Se at komme af sted!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *