RMIT, Melbourne, Australien

Af Sofie Winther Møller Jensen, TVM

Før jeg tog afsted til Melbourne, sagde alle, det er koldt og dyrt, men du kommer ikke til at fortryde det – og jeg kan ikke andet end at være fuldstændig enig! (Selvom jeg dog må sige, at det kun er koldt de første par måneder, så kommer sommeren og alt er fantastisk – selvom varmen ikke ændrer på det faktum at Australien er røvhamrende dyrt). Så hvis du har muligheden for at tage til RMIT, kan jeg kun give mine varmeste anbefalinger – jeg har aldrig haft det så godt og følt mig så fri, som jeg gjorde, da jeg var på udveksling i Melbourne – verdens bedste by!

Før du beslutter dig for at tage på udveksling (lige meget hvor), skal du være forberedt på, at det er besværligt, der er mange praktiske ting, du skal: finde det rigtige universitet, søge visum, søge forhåndsgodkendelse, få styr på forsikring og meget mere – MEN når du først er afsted og i gang vil du ikke komme til at fortryde det!

Fag: Før du tager afsted, skal du søge forhåndsgodkendelse – du kan lige så godt gøre dig selv den tjeneste at få godkendt omkring 10 fag (gerne flere). Jeg var i den situation, at mange af de fag, jeg gerne ville have enten var fuldt bookede eller lå på samme tid, derfor kom jeg lidt i bekneb, da folk på DMJX var på sommerferie og derfor ikke kunne godkende de fag, jeg havde mulighed for at tage. Men alt lykkedes til sidst, da jeg fik skrevet til forskellige undervisere og nogle af dem var meget hjælpsomme til at åbne ekstra pladser på deres hold – men da det ikke er noget, man kan regne med, så vil jeg anbefale at du får godkendt en røvfuld fag, så du kan være på den sikre side.

Jeg endte med at have følgende fag:

Alternative Animation (tre timers worksshop om ugen): Et fag, hvor man lærer at lave stop-motion animationer med ting, med papirsdukker og med ”modellervoks”-dukker. Det var helt klart mit yndlingsfag, da det er langt fra noget, som jeg har lavet – eller har mulighed for – på DMJX. Man arbejder i After Effects, og skolen stiller computere til rådighed, som du kan arbejde på i biblioteket. Jeg havde ingen erfaring med After Effects før jeg startede, men det var ikke noget problem.

Photography 101(en times lecture og to timers tutorial om ugen): Et meget basic fotofag, hvor man starter heeeelt fra scratch med at lære om lukketid, blænde og ISO. Herudover har man forskellige fotoopgaver, samtidig med at man skal lave en lille ”research”-bog, hvor man finder forskellige inspirationskilder. Selvom det var meget let, var jeg virkelig glad for faget, da jeg føler, jeg blev mere bevidst om, hvad billeder kan – og hvornår de fanger mig. Jeg kan varmt anbefale at have William Polson som underviser i fagets tutorials. Udover at have en ugentlig tutorial, har man en times lecture. Her lærer man ikke vildt meget, men det kan være en god inspirations-kilde til at finde nye fotografer, som kan inspirere en.

Experimental Video (3 timers workshop om ugen): Et fag som jeg ikke var særlig glad for, da læren Chris Henschke efter min mening ikke var en særlig god underviser, og fordi eksperimenterende video er et meget diffust og ukonkret fagområde. I dette fag arbejdede jeg i After Effects, hvilket var fedt – da jeg har interesse for at lære dette program, men Henschke, ville ikke undervise i det, så det var meget selvstudie ved selv at se turorials i fritiden.

Recording sound and Image – Technologies and Techniques (6 timer om ugen): Dette er ikke et ”almindeligt” bachelor fag, men et fag på noget der kaldes Associate Degree, Ulempen ved dette er, at man har 6 timer om ugen, ikke har ferie på samme tid som de andre universitetsfag og at faget fortsætter i 16 uger (for mit vedkommende til 4. November modsat midt-slut oktober for mine andre uni fag – men for mig var det slet ikke noget problem). Jeg var overvejende glad for det. Vi filmede, lærte at bruge en lille mixer til at optage lyd, lærte at sætte lys (og legede med forskellig farver og stemninger), optog med greenscreen, brugte dolly mm. Niveauet er ikke helt vildt højt, men det er et meget praktisk fag, som klart kan give dig noget, hvis du ikke føler, du er vildt stærk på den tekniske front.

Melbourne som by og andre anbefalinger

Det er ret dyrt at bo i Melbourne. Jeg fandt et sted at bo på Gumtree (lidt ala DBA). Det tog mig cirka en uge efter ankomst til Melbourne. Jeg valgte, at jeg gerne ville bo centralt og ikke alt for dyrt – og så må man være forberedt på at dele værelse. Jeg boede i en virkelig nice lejlighed i CBD (indre by), her var der gratis fitness, swimming pool og sauna. Jeg delte værelse med to andre og det kostede cirka 3800 om måneden.

Der er free food market hver onsdag klokken 19 på 161 smith street, Collingwood. Et fantastisk initiativ – regn ikke med gourmet mad eller noget fancy (man sidder på gaden og spiser). Medbring din tupperware boks, dine venner, spis gratis og tag mad med hjem. Jeg var kæmpefan! Lentil as Anything er en restaurant, hvor du spiser vegetarisk og hvor du betaler, hvad du har lyst til – fedt initiativ. ABC – min yndlingsbar! Sid på terassen og drik jugs – også selvom det er vinter – der er happy hour 4-7. Dejligt sted!

Nu har jeg skrevet for meget, selvom jeg slet ikke er færdig med at fortælle om, hvorfor du skal tage til RMIT og hvad du skal lave i Melbie! Gør det, tag til Melbourne – og skriv til mig Sofiewinther@live.dk, hvis du har yderligere spørgsmål.

De bedste hilsner,

Sofie Winther, TVM7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *