Kyung Hee University

Af Anne Sophie Birch Flach (journalist)

Min primære motivation for at tage på udveksling var at opleve en anden kultur og en fremmed by. På den konto har mit ophold i Seoul 100 procent levet op til min forventninger. Jeg nød at udforske byen, som summer af liv døgnet rundt. Seoul har rigtig meget at byde på og rummer på den ene side traditionel asiatisk folklore og på den anden side neonlys, natteliv og selvfølgelig Gangnam-style. Byen er nem og billig at komme rundt i takket være et velfungerende og overskueligt metrosystem bestående af 18 linjer og over 600 stationer. Det benyttede jeg flittigt, når jeg havde fri i weekenden, og besøgene i de forskellige kvarterer gav mig en god forståelse for kulturen såvel som befolkningen.
Universitet har en hel del dorm rooms til rådighed. Det er en billig og udmærket løsning, hvor man som regel deler værelse med en anden – ALTID af samme køn. Man skal være indstillet på, at Korea på mange måder er gammeldags. Vælger man et dorm room skal man være hjemme inden midnat, eller også er man tvunget til at vente til efter kl. 5, fordi personalet lukker bygningen. Besøg på værelserne er helt udelukket – også selvom det er af samme køn. Alkohol, føntørrere og meget andet er bandlyst. Da jeg selv var af sted med min kæreste, takkede jeg nej til et værelse. Vi fandt i stedet en mikroskopisk lejlighed gennem en ejendomsmægler. Lejligheden lå tæt på skolen, og vi endte med at betale stort set det samme, som hvis vi hver især skulle have haft et dorm room. Faktisk flyttede flere af de andre fra skolen ind i bygningen, da de fik nok af universitets regler, og på den måde fik vi vores egen ”dorm-bygning” –  bare uden reglerne. Men det er selvfølgelig en smagssag, og socialt er der risiko for at gå glip af noget, når man ikke bor i bygning med alle andre.

Jeg havde fem fag på Kyung Hee, hvoraf tre undervisere var koreanere, og to var engelske. Jeg var helt vildt glad for mine to fag med engelske lærere, hvor formen var meget som derhjemme. Derfor vil mit råd klart være at gå efter fag med professorer med engelske navne. Jeg kan varmt anbefale at tage fag med Jonathan Bagley og Casey Barnes.

Jeg var til gengæld ikke imponeret over det faglige niveau i resten af mine fag på universitetet. Uddannelsessystemet er overordnet bygget op på udenadslære fremfor forståelse og kritisk tænkning. Karakterer betyder alt for de studerende, og derfor opstår der ganske stor konkurrence. De koreanske professorers og studerendes engelskkundskaber er ekstremt dårlige, hvilket gav anledning til stor frustration for mig og mine internationale venner. Dels var der flere fag, der var enormt svære at forstå, fordi de foregik på virkelig dårligt engelsk. Og dels brugte jeg usandsynligt meget tid på gruppearbejde, fordi de koreanske studerende var for generte til at tale engelsk, og derfor endte de med at tale koreansk sammen, indtil jeg insisterede på at blive inddraget. De tre fag, jeg havde med koreanske lærere, var Media Management, Political Communication og Cultural Heritage of Korea. Media Management og Political Communication var de to eneste fag i Journalism Department, der var på engelsk. Derfor føltes de oplagte at vælge. Political Communication var udmærket, og underviseren taler fint engelsk, fordi han har boet i USA. Til gengæld var Media Management en stor skuffelse, og jeg vil kraftigt fraråde folk at vælge det. Jeg valgte faget for at lære noget om ledelse i medievirksomheder, som fagbeskrivelsen lagde op til. Men faget viste sig at handle om telefonselskaber, og underviseren var mildt sagt elendig til engelsk. Jeg valgte Cultural Heritage of Korea for at lære noget om kulturen, og det gjorde jeg også – men på ret lavt niveau og med udenadslære-tilgangen.

Jeg vil klart anbefale at tage af sted. Det er en stor oplevelse og en spændende kultur. Men uddannelsessystemet er meget anderledes – og til tider – frustrerende. Så gå så vidt muligt efter engelske undervisere.

Tip: Download app’en Kakaotalk og Subway Korea hjemmefra. To meget nyttige redskaber til komme godt fra start.

Leave a Reply

Your email address will not be published.