City University London

Af Maria Broe Trustrup Hansen (journalist)

Første gang man træder ind på City University London, er det tydeligt, at skolen er multikulturel helt ud til fingerspidserne. Næsten halvdelen af skolens elever er internationale studerende, og det skaber en inspirerende mangfoldighed både i hverdagslivet på skolen og i timerne.

Det var tydeligst for mig i mit yndlingsfag, International News. Vi var ca. 30 elever på holdet med omkring 20 forskellige nationaliteter. Faget var båret af mange diskussioner, og de var ofte virkelig spændende, fordi vi havde så forskellige baggrunde.

Faget har også en fantastisk underviser, som er mega inspirerende, dygtig og sjov. International News er et must, hvis du interesserer dig en smule for verden omkring dig og det internationale nyhedsflow.

I alt havde jeg fire fag. To journalistiske fag og to kulturudvekslingsfag. Udover International News havde jeg Visual Journalism, som er et basis foto-forløb, som er forholdsvis praktisk. Faget giver en god basis forståelse for et godt fotografi, men hvis du i forvejen er en ok amatørfotograf, kommer du formentlig hurtigt til at kede dig.

De to kulturudvekslingsfag var Performing Arts in London og Historic London. Fagene er udelukkende for udvekslingsstuderende, så her er god mulighed for at møde folk fra hele verden. Fagene er fagligt tæt på ubrugelige, hvis man udelukkende har journalistiske briller på, men jeg vil anbefale alle at vælge de to fag; de er geniale! I Performing Arts in London lærer man om forskellige teaterformer, dans og andre live forestillinger. Man lærer det ikke ved at læse i en støvet bog, men derimod ved at se og opleve de forskellige shows live. Det betyder 6-7 ture i teatret, og jeg har oplevet alt fra Shakespeare og moderne teater til opera og ballet. I Historic London handler det om at lære om Londons historie. Igen sker det ikke ved at læse en masse, men ved at være ude på et hav af byvandringer og museer i forskellige dele af byen. Læreren og guiderne er virkelig dygtige, og det er en god og anderledes måde at opleve London.

Både Performing Arts in London og Historic London er ret nemme og overkommelige at komme igennem. Man skal lave en gruppefremlæggelse og en skriftlig eksamen i begge fag, men derudover er der stort set ingen arbejdsbyrde i løbet af semestret.

Visual Journalism og International News har derimod ugentlige opgaver eller læsning, skriftelige afleveringer og en afsluttende eksamen. Det er dog forholdsvis overkommeligt, og da du kun har to timer om ugen i de forskellige fag, har du rigelig tid til forberedelse.

Og du har i øvrigt også rigelig tid til at lave alt muligt andet. Jeg havde kun fag tirsdag, onsdag og torsdag, hvilket betød en dejlig forlænget weekend hver uge. Jeg udnyttede det blandt andet til at rejse lidt rundt i landet og få weekendgæster på besøg hjemmefra, men mulighederne er mange, når man bor i en verdensmetropol som London. Du kan alt, så det er bare med at vælge.

Socialt skal du være forberedt på, at universitetet ikke planlægger alverden, så du skal selv tage initiativ. Undersøg om det er muligt at bo på en af skolens kollegier, for her er det nemt og naturligt at få en stor omgangskreds med andre studerende lynhurtigt. Personligt boede jeg i dansk KFUK’s hus i Nordlondon. Det var ok billigt, og området var skønt, men jeg vil ikke anbefale det. Du møder kun danskere, har minimalt privatliv, og huset har en del (frustrerende) regler. Så igen, tjek universitetets kollegier eller find et værelse på en boligside, når du kommer herover. Det er langt fra umuligt at finde noget, men du skal være forberedt på, at du skal betale en del.

For lige til et lille ’men’: London er hundedyr, og det gælder både bolig, transport, mad og ja, alt. Men hvis du kan klare at leve på havregrød i ny og næ, kan det sagtens lade sig gøre.

Når det er sagt, vil jeg anbefale alle at tage til London. Byen har SÅ meget at byde på, og den åbner sig virkelig for dig, når du smider turistbogen og går på opdagelse på egen hånd. GØR DET!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *