University of Limerick

Af Yasmin Kishik (kommunikatør)

Der er steder i verden, som alle gerne vil til. San Francisco, Melbourne, Tokyo, London. Men da jeg valgte at tage på udveksling, besluttede jeg mig for at prøve noget anderledes. Et sted, som jeg umiddelbart ikke vil vælge som feriemål, og som ikke er åbenlyst populært bland de fleste danskere. Et af mine vigtigste kriterier var, at landet skulle være engelsktalende, så jeg med sikkerhed kunne forbedre mine engelske sprogkundskaber. Efter flere timers research på flere universiteters hjemmesider, besluttede jeg mig for at søge en plads på University of Limerick i Irland.

Da jeg endeligt var optaget, blev jeg vejledt af universitetet til at tilmelde mig deres Buddy Program, hvor jeg fik tilknyttet en irsk studerende, som kunne fungere som mentor, en god ven, eller hvad jeg ellers havde brug for som Erasmus-studerende på universitetet. Derudover kunne jeg oprette en skolemail og søge om et sted at bo enten på eller uden for campus. Jeg fik et værelse i et hus i ”Plassey Village” på campus, hvor vi boede otte piger fra henholdsvis Canada, Kina, New Zealand, USA og Danmark. Sengene knirkede udover det sædvanelige, køleskabet var alt for småt, og vaskemaskinen kostede €6,5 PR. VASK, men når det så er sagt, var det det billigste, jeg kunne få, og universitetet lå 10 minutter fra huset.

Dagene og ugerne begyndte at gå rigtig hurtigt. Jeg tilmeldte mig International Society, som arrangerede ture rundt omkring i landet, og surf-klubben, som tog os med ud at ride på de irske bølger. Irland er udstyret med smukke bjerge, gamle slotte, får og køer, som kendetegner landet, og som vi oplevede for det meste i solskinsvejr. Der skal dog ikke tages fejl. Irland lever op til sit ry om et land med adskillelige regnvejrsdage, men som vi ofte udnyttede til at mødes med vennerne, se en god film og drikke varm kakao.

Jeg var en af de heldige, som skulle optjene 30 ECTS point (det var ikke alle, der skulle), hvilket betød, at jeg skulle igennem hele fem fag. Næsten alle fag indeholdte et gruppe-projekt, som talte med i den endelige karakter, hvilket i perioder var stressende, eftersom alle grupper var forskellige, og projekterne overlappede hinanden. Den endelige karakter for hvert fag bestod af karakterne fra projekterne, tests og afleveringer, som vi udførte i løbet af semesteret, og den endelige skriftelige eksamen, som vi skulle skrive i hånden uden hjælpemidler. Det betød, at presset var betydeligt mindre, da eksamensperioden kom, da de fleste procenter af karakteren allerede var indhentet i løbet af semesteret.

Opholdet på University of Limerick gav mig et helt fantastisk internationalt socialt netværk og en indsigt i forskellige kulturer. Jeg lærte den charmerende irske accent at kende og forstår i dag fuldt ud, hvorfor den er kåret til en af verdens mest sexede. Sproget er fyldt med sjove vendinger og slangudtryk, som vi fik ”great craic” (meget sjov) ud af. En anden ting, irerne er gode til, er at holde for fodgængere. I Danmark gør vi det for at bestå køreprøven, men derefter glemmer vi det lidt. Som fodgænger i Irland bliver du næsten behandlet som kongelig. Så snart bilisterne så meget som spotter en potentiel vejkrydser, er det som om bremsen automatisk bliver trådt i bund. Irland har det flinkeste folkefærd, jeg har mødt.

University of Limerick byder hvert år velkommen til mange internationale studerende, men dette semester slog rekord med ca. 2500 studerende fra over 100 forskellige lande. Det er et af de bedste universiteter i Irland med et inspirerende og stort campus, hvor de studerende kan spise både morgenmad, frokost og aftensmad på universitetets caféer og restauranter, og hvor der er plads til både gruppearbejde og alene-tid med sine bøger til langt ud på aftenen. Der er mulighed for at engagere sig socialt på mange forskellige måder og skabe sig et uvurderligt netværk.

Du er velkommen til at kontakte mig for evt. spørgsmål på 606443099 eller på yasminkishik@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *