UTAS Tasmanien

Af Maria Runøe Møller (journalist)

Er der en tasmansk djævel gemt i dig?

Er du til lange vandreture i naturen, klatring på stejle klippevægge, et godt fagligt udbytte og en imødekommende lokalbefolkning, så er Tasmanien lige noget for dig!

UTAS MariaRunøeMøller

Mens weekenderne her hurtigt bliver fyldt op med sociale arrangementer som bushwalsk, Barrels og fisketure, så er der rig mulighed for at udfordre dig selv fagligt i hverdagen. Det er ikke, fordi skolen fylder så forfærdeligt meget – jeg selv havde tre fag og gik i skole to dage om ugen. Men vælger du fag uden for journalistikkens verden, kan du være helt sikker på, at du skal læse en masse. Men det kan betale sig! I mine øjne er udveksling til for at udvide sin horisont, og på UTAS kan du læse alt fra psykologi til international politik. Og du kan endda for lov til at følge 2. eller 3. års fag, som ellers er forbudt for udvekslingsstudenter på mange universiteter i udlandet. Desuden er de journalistiske fag generelt på et meget lavt niveau i forhold til Journalisthøjskolen, og det er begrænset, hvad de giver af fagligt udbytte – du får til gengæld lov til at udfolde dig en masse på engelsk.

Du skal heller ikke være bange for, at du ingen venner får. Der er nemlig nok at tage af. UTAS gør rigtig meget for, at de internationale studerende får en god start, og der er mange planlagte arrangementer med gratis BBQ (Australiens nationalret). Sørg dog også for at finde dig et par lokale venner. Der er mange, gode universitetsklubber, hvor du har rig mulighed for at skabe kontakt. Selv var jeg med i universitetets bushwalk-klub, som bød på gratis vandreture i den overdådige natur hver eneste weekend. De lokale her er sindssygt søde og imødekommende, og jeg fik mange venner, som senere inviterede mig med på alt fra fisketure og snorkling til grillfester. Desuden er Tasmanien kæmpestort (dobbelt så stort som Danmark), og det er umuligt at komme rundt uden at kende lokale med biler.

Ja, Tasmanien er naturelskernes paradis. Men leder du efter det vilde byliv, er det ikke her, du skal på udveksling. Der findes masser af hyggelige pubs i Hobart, men de bærer helt klart præg af, at vi her har at gøre med et ø-folk, og du kan her støde på flere associationer til den danske provins Crazy Daisy i. Dog ligger Melbourne kun en times flyrejse væk, og her er masser af liv at finde, hvis du får økuller.

Gode Råd:
– Lad være med at leje bolig gennem universitetet. Det er sindssygt dyrt i forhold til, hvad du kan finde nede i byen. Lej dig ind på et hotel de første par dage og kig derefter efter opslag på nettet og på skolen – eller hør dig omkring.
– Lad være med at panikke over fag – når du ankommer til UTAS møder du Marnie, som hjælper dig med at få det hele på plads – og eventuelt skifte fag.
– Om du er til vandring eller ej er et par gode gåsko obligatoriske. Det nærmeste supermarked ligger et godt stykke fra universitetet, og selv om bussen går derned (ja, det ligger halvt oppe af et bjerg) i ny og næ, kan du ikke altid regne med, at der er plads til dig og dine varer i den.
– Husk en sovepose, hvis du ikke vil investere i dyne og hovedpude, når du ankommer
– Meld dig ind i UniGym, hvis du vil styrketræne eller træne på hold. Det er et dejligt, rent og nyt træningscenter med masser af søde mennesker. Og HIT er supergodt!
– Få set så meget af Tasmanien som muligt – det er simpelthen et af de smukkeste steder på jorden. Og der er masser af tid til at opleve resten af Australien efter din udveksling.

Har du flere spørgsmål, kan jeg kontaktes på mail: mrmoller@dmjx.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *