Universidad Abat Oliba

Af Janus Spøhr (journalist)

Siger Gaudí, Messi og Picasso dig noget? Kan du undvære din vinterjakke i fem måneder? Vil du til en by, hvor du aldrig keder dig? Hvis du kan sige ja til det, bør du overveje et semester på Universidad Abat Oliba.

Barcelona er som et spædbarn er pakket ind i uldne undertrøjer omgivet af bjerge på alle sider, hvilket giver et væld af muligheder for at se byen fra fugleperspektiv. Her vil du få øje på store og små berømte turistattraktioner som f.eks. den verdensberømte arkitekt Antoní Gaudis imposante bygningsværk Sagrada Familia, det historiefyldte Camp Nou – Barcas hjemmebane og mange andre ting. Når du er kommet ned på jorden igen, vil du slendre gennem små hyggelige kvarterer, cafeer og museer.

Barcelona er ikke kun en spændende by at gå rundt i, den danner også rammen om en kulturhistorisk arv, der strækker sig 300 år tilbage. Når du har været i Barcelona i nogle dage, vil du hurtigt få et indblik i dens betydning for catalanerne og forstå, hvorfor mange inderligt ønsker at løsrive sig fra Spanien. Om det er vigtig viden eller ligegyldig info, er op til dig, men det giver i hvert fald mulighed for at udvide horisonten rent vidensmæssigt.

Vejret i Spanien er yderst komfortabelt med temperaturer. der ikke kommer under 10 grader, når det er allerkoldest. Og spanierne – de er flinke, sjove og åbne. Så der er god mulighed for at få nogle nye venner, som du også kommer til at kende, når flyet er landet i Danmark igen efter de fem måneder.

Nå ja, udveksling handler også om at gå i skole, og det kommer du ikke til at glemme, når du vælger Abat Oliba. Forbered dig på et deja-vu til gymnasiet, hvis du har prøvet det. Der bliver taget fravær til timerne, der bliver lavet tests, og du skal i skole hver dag. Til gengæld slipper du for timelange forelæsninger, hvor en underviser står og snakker hele tiden. Og så skal du forberede dig på at lære de fleste ting udenad, fordi man ikke må bruge computer eller noter til de forskellige tests og eksamener. Det er en anderledes og udfordrende måde at blive undervist på.
En vigtig ting, hvis du vil undervises på engelsk (der er et fint udvalg af fag), er, at de fleste undervisere snakker flydende engelsk, så du bliver ikke mødt af en mur af en sprogbarriere.

Når du kommer op på universitet den første dag, bliver du mødt med et introduktionsprogram, der varer et par dage, og samtidig får du mulighed for at melde dig til gratis spanskundervisning og ture med dine medstuderende.

Hvis du overvejer at vælge Abat Oliba og Barcelona som destination for din udveksling, skal der lyde et stort ‘go’ herfra. Men snyd ikke dig selv for nogle weekendture til Valencia, Madrid, Tarragona, Girona, Sitges og Montserrat.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til jspohr@mail.dmjx.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *