Hong Kong Baptist University

Af Cecilie Als Nybo (kommunikatør)

Inden mit udvekslingsophold havde jeg kun været i Asien ved en enkelt lejlighed – nærmere betegnet Beijing. Et besøg der næsten havde skræmt livet af mig. Alligevel faldt valget på Hong Kong, da det var tid til at søge udvekslingspladser. Et valg jeg ikke har fortrudt en eneste gang.

Hong Kong er en helt vildt fascinerende by, der har alt, hvad en storby kan byde på. Lige fra streetfood og sneakerstreet i Mong Kok til stive jakkesæt og forretningsmøder i Central til de mange berusede ture i det festlige Long Kwai Fong (LKF).

Jeg vil blankt indrømme, at jeg ikke tog til Hong Kong for udelukkende at studere. Det faglige har været en meget lille del af den samlede oplevelse, hvor kulturen og det sociale uden tvivl har været den største del af oplevelsen.

I forhold til det sociale er der absolut igen grund til at frygte, at man ender alene uden nye bekendtskaber. Hvis du vælger at tage imod tilbuddet om at blive hentet af skolens ambassadører, vil du allerede i lufthavnen møde nogle af de andre udvekslingsstuderende. Ellers er der rig mulighed for det de efterfølgende dage, som blandt andet byder på introdage.

Med hensyn til det faglige, så kan det roligt siges, at niveauet svinger meget – og det afhænger næsten udelukkende af læren. Heldigvis fungerer de to første uger på skolen som en ’add/drop-period’, hvor du kan følge undervisningen i forskellige fag og få en bedre fornemmelse af dem. Derfor er der heller ingen grund til at stresse, hvis ikke du får de fag, du ønsker før afrejse. Her vil jeg gerne fremhæve faget ’Language and Intercultural Communication’ med underviseren Hans Ladegaard. Det er et utrolig lærerigt fag, der giver et helt andet syn og indgangsvinkel til den asiatiske kultur.

Afslutningsvis vil jeg gerne opsummere et par ting, som jeg gerne vil have vidst inden afrejse:

  • Bo på campus! Campus er væsentlig(!) billigere end at bo i en lejlighed og det giver helt klart et bedre fællesskab med de andre udvekslingsstuderende. En lejlighed vil formentlig koste det samme om måneden som hele semestret på campus vil koste – hvis ikke mere.
  • Jeg valgte at opsige mit 3 abonnement inden, jeg tog af sted… Det var dumt. 3 har på nuværende tidspunkt en aftale, hvor du kan bruge din mobil i Hong Kong på samme måde som i Danmark. Det valgte de fleste danskere på skolen at gøre brug af.
  • Hong Kong var umiddelbart dyrere end, hvad jeg havde forventet. Særligt dagligvarer kan være meget dyre, hvis du ikke vælger at spise 100 procent lokalt.
  • En af de første dage vil nogle af de lokale på campus ofte hjælpe jer en tur i IKEA for at købe de mest nødvendige ting til værelset – ellers så spørg din hall tutor.
  • De lokale medstuderende er ofte en del yngre end de udvekslingsstuderende – og det kan mærkes. Det betyder dog ikke, at de stadigvæk er utrolig søde og nysgerrige på at høre mere om en.

Det kan godt virke meget overvældende at tage på udveksling til et asiatisk land, der står i diametral modsætning til den danske, men jeg vil kun anbefale det! Opholdet er med til at give en åbenhed og et nyt perspektiv på, hvordan vi gør tingene i Danmark. Derudover er Hong Kong bare den mest fantastiske by.

Cecilie Als Nybo (kommunikationsstuderende)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *