University of Canterbury

Af Anne Dyrehauge

Faglig udfordring i verdens sejeste land

New Zealand er uden tvivl det smukkeste land, jeg nogensinde har besøgt. Men det, jeg kommer hjem med, er langt mere end en kasse fyldt med postkortværdige naturbilleder.

Jeg kom til University of Canterbury som del af Inclusive Journalism Initiative, et EU-stipendium med et pænt (og nødvendigt) pengebeløb samt et fastlagt program som betød, at mine to fag var forudbestemt.

Det første hed ’COMS 401: A Media Research Project’ og gik ud på at udarbejde en større akademisk opgave inden for medier og kommunikation – med vidde rammer for emnet. Hele processen var med til at give et solidt indblik i den akademiske verden – noget jeg ikke ellers har fået på Journalisthøjskolen. Det har helt sikkert klædt mig på til at finde og håndtere historier fra den del af samfundet. Niveauet virkede meget passende og tilsvarende for mig, og det var fedt at fordybe sig i et selvvalgt emne igennem et helt semester.

Vores andet fag ’COMS 422: Communication Ethics’ var mere filosofisk og fyldt med klassediskussioner. Vi skulle aflevere to mindre case studies, lave et oplæg på klassen og skrive en større opgave til sidst. Underviseren Donald Matheson var fantastisk engagerende og hjælpsom, og faget – med fokus på etik og moral i journalistik og medier – var utrolig passende ovenpå halvandet år i praktik. Vi fik rig mulighed for at reflektere over egne erfaringer fra den virkelige verden.

Med IJI-programmet bliver man en del af en “honours class”. Det vil sige, at alle andre har afsluttet deres bachelor (post-grad). I modsætning til under-grad, hvor undervisningen foregår i store forelæsningssale, så var vi kun cirka 14 elever. Det betød et meget tættere forhold til underviserne og de andre elever, der alle var fra New Zealand. Til gengæld var der heller ikke så meget fest og ballade i starten, som man ellers bliver en naturlig del af, hvis man starter som under-grad. Så det kræver lidt mere at engagere sig socialt. Til gengæld er alle lidt ældre end de 17-18-årige førsteårselever, og mine utrolig søde medstuderende lavede en helvedes masse kage og hev mig med til både rugby og koncerter. Post-grad-niveauet betyder også, at der forventes mere af en, og at niveauet generelt er højere. Så man skal ikke vælge IJI-programmet, hvis man leder efter et slappe-semester. Til gengæld kan man suge til sig fagligt.

Opholdet i New Zealand har givet mig mere, end jeg kunne håbe på. Der findes ikke et venligere folkefærd, der findes ikke smukkere natur, og du får ikke bedre fagligt udbytte og introduktion til den akademiske verden end på University of Canterbury!

Gode råd til turen om på den anden side af jorden:

–          Selvom det måske virker lidt dyrt, så vil jeg klart anbefale folk at tage imod tilbuddet om et værelse igennem universitet. Midtbyen i Christchurch er stadig meget medtaget af jordskælvet i 2011, så der er ikke meget at komme efter endnu. Jeg boede i Ilam Apartments og det var super fint og let og tæt på alt, jeg havde brug for.

–          Sørg for at komme ud og se noget i weekenderne! Det er det smukkeste land, jeg nogensinde har besøgt. Meld jer evt. til tilbudshjemmesiden grabone.co.nz – her får man hver dag gode tilbud på alt lige fra billig pizza til skydives.

–          Der er en tre uger lang ferie halvvejs igennem semestret – perfekt til en tur i campervan rundt på sydøen eller et smut til en af stillehavsøerne. Kan afsløre, at det er virkelig billigt at tage til Tonga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *