San Fransisco State University

Af Jonas Majcherek 

Tag nu bare til San Francisco

I min tid på DMJX har San Francisco hvert semester været det mest ansøgte universitet. Og med god grund, for San Francisco er verdens fedeste by. Og ja, det har været det mest oplevelsesrige halve år i mit liv. Så gør som resten og søg.

Jeg vil ikke bruge så meget tid på at fortælle om min tid i San Francisco, men i stedet give dig nogle gode råd om bolig, fag og byen, til når du er blevet optaget.

1. Det er mega hårdt at finde bolig. Og huslejen ligger omkring $1.000. Folk bruger evigheder på at skrive til udlejere på craigslist (USA’s svar på den blå avis), og flere af de internationale studerende har stadig ikke fundet bolig, når skolen begynder. Derfor: ankom tidligt og slå selv en annonce op på craigslist om, at du søger bolig.

Jeg brugte den første uge på at sende ansøgninger til 50-100 udlejere uden at få svar, men da jeg selv slog en annonce op, fik jeg 10 tilbud på en dag. Udlejere får flere hundrede henvendelser fra ansøgere, og det er svært at komme igennem. Andre udlejere foretrækker til gengæld selv at tage kontakten, og derfor er det nemmest selv at slå op. Stort set alle områder i SF har sin egen charme, men Mission, Castro og Haight har masser af natteliv. Det er dog nemmest at finde bolig i Sunset og Richmond. Tenderloin er til gengæld ikke anbefalelsesværdigt.

San Francisco Financial District og Bay Bridge.
San Francisco Financial District og Bay Bridge.

2. Niveauet på SF State er ikke skræmmende højt. Hvis du derfor tager på udveksling for det faglige, skal du sørge for at tage fag, der som minimum har et niveau omkring 400-600. Antallet af lektier er dog relativt mange (jeg læste minimum 100 sider fagligt tungt akademisk litteratur om ugen – og jeg havde kun to læsefag), så pas på du heller ikke overbelaster dig selv.

De første uger kan du crashe de forskellige timer og skifte fag. Det er super praktisk, hvis du finder et fag, du hellere vil have, eller du har en professor, du ikke bryder dig om. Samtidig kan det være en fordel at planlægge dit skema, så du har nogle fridage i løbet af ugen. At have fri mandag og fredag kan være ret så belejligt, hvis du gerne vil leje en bil og opleve resten af Californien i weekenderne.

Yosemite National Park.
Yosemite National Park.

Du skal have 12 unit/24 ECTS på SF State pr semester, men du kan kun at tage 15 ECTS point (7,5 unit) med hjem til DMJX, fordi du også skal skrive bachelor. Hvis du derfor tager til USA for at opleve kulturen, byen og alt det der, kan du vælge at fylde de sidste 4,5 unit ud med fag som yoga, kung fu eller jazz-dans.

3. Derudover har SF så fantastisk meget at byde på. Her er nogle af mine favoritter:

Hver første tirsdag i måneden er de fleste museer gratis. Især de Young i Golden Gate Park og Legion of Honors Rodin-samling er et besøg værd.

Sing-a-long i Castro Theatre (SF’s homokvarter) foregår stort set hele tiden. Hvad enten du er til Grease eller Disney, er det en oplevelse.

Dolores Park er stedet hele San Francisco tager hen, når solen skinner.

Stort set hver måned er der en ny parade eller event, hvor san franciskanerne får afløb for deres udklædningstrang. Det er fedt at se – men endnu sjovere at deltage, fx i Bay to Breakers.

Cherry Blossom Festival Parade.
Cherry Blossom Festival Parade.

Amoeba Music i Haight har et utroligt udvalg af lp’er og har også ofte gratis koncerter (jeg så blandt andet Trentemøller til en akustisk session).

Du kan finde restauranter i enhver prisklasse og smag, hvad enten du er til sushi, indisk, kinesisk, mexicansk eller whatever. Men de bedste burritos finder du på Taqueria Cancun i Mission, mens de bedste burgere er Pearls Deluxe Burger på Post St.

Derudover kan du på www.sf.funcheap.com se en oversigt over mange af ugens ting, der som navnet antyder, er sjove og billige.

Held og lykke med din tid i San Francisco. Det kan kun blive amazeballs.

Hella love,

Jonas Majcherek, foråret 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *