Hong Kong Baptist University

Af Anders Kongstad

Læs min blog Hong Kongstad: http://www.hongkongstad.com/

Hvis du ikke er til skyskrabere, sprudlende byliv, flot natur, billige flyrejser, sport og nye venner, skal du ikke gå efter et udvekslingsophold på Hong Kong Baptist University.

Personligt holder jeg særdeles godt af alle ovenstående punkter, hvorfor mine knap fem måneder i Hong Kong i dag står tilbage som en oplevelse, jeg sent har lyst til at glemme.

Lad mig starte med en kort beskrivelse af universitetet. Hong Kong Baptist University (HKBU) er sammenlignet med det mere berømte University of Hong Kong et meget lille universitet. Dermed ikke sagt, at HKBU af den grund er et skidt sted at befinde sig som udvekslingsstuderende. Tværtimod. Det sociale liv på HKBU er i en klasse for sig, og det skyldes især universitetets kollegie, der er placeret i centrum af campus. Stort set alle udvekslingsstuderende får en plads på kollegiet, og det betyder, at ens mange nye bekendtskaber altid er lige rundt om hjørnet. Det lagt sammen med HKBUs store udbud af sportsaktiviteter såsom tennis (rooftop baner), squash, basketball, fitness, fodbold og badminton gør, at det nærmest er umuligt at kede sig. Ønsker man eksempelvis at spille squash, kan man hurtigt klikke sig ind på skolens online bookingsystem og reservere en bane. Prisen er ca. fem kroner pr. bane, og vi udnyttede bl.a. de mange, billige sportstilbud til at arrangere en ugentlig squash-turnering.

Vælger du kollegiet, kommer du til at dele værelse med enten en udvekslingsstuderende eller en lokal. Du bestemmer selv. Jeg ønskede at dele værelse med en udvekslingsstuderende og var sammenlignet med et par andre meget heldig med min roomie. Der er altid uheldige eksempler, men lad det ikke skræmme dig. Størstedelen af tiden bruges heldigvis uden for det lille værelse, der desuden kun koster ca. 6000 kr. for et helt semester!

Fagligt er HKBU også udmærket kørende. Inden opholdets begyndelse brugte lang tid på at gennemgå listen af tilgængelige fag. Gør dig selv en tjeneste og gør det samme. Selv fandt jeg fire meget spændende fag, som jeg herunder kort belyser:

Hong Kong and the Pearl River Delta: Et geografi-fag, der fokuserer på den økonomiske og urbane udviklingen af Hong Kong samt det sydlige Kina. Underviser professor Tang er meget inspirerende og tager på hvert semester sine elever med ud på fire field trips.

World of Business: Marketing, iværksætteri, økonomi, HR osv. Faget World of Business giver et indblik i, hvordan forretningsverdenen hænger sammen. Faget består af en ugentlig forelæsning efterfulgt af en tutorial-time.

Entrepreneurship and New Venture: Interesserer du dig for iværksætteri, og kunne du måske tænke dig at starte din egen virksomhed på et tidspunkt? Så er faget Entrepreneurship and New Venture et klogt valg. Underviseren tager i løbet af semesteret eleverne ud på to-tre field trips og besøger lokale virksomheder.

Current Issues in Journalism: Faget blev undervist af Dr. Bu Zhong, en amerikansk gæsteunderviser fra Penn State University. Fagets fokus var hovedsageligt på, hvordan man kan udvikle journalistikken i den digitale tidsalder. Til det afsluttende projekt fik vi 15 sider til at udvikle en social mediestrategi til vores fremtidige arbejdsgiver. Jeg tvivler dog på, at faget bliver tilbudt igen, da Dr. Bu Zhong er rejst hjem til USA.

Livet på HKBU skal ikke fylde alt. Der kan let gå lejrkuller i den, hvis man befinder sig på campus i for mange dage, og derfor er det vigtigt at komme ud at snuse til byen så tit som overhovedet muligt. HKBU har hjemme i distriktet Kowloon Tong – ca. en halv time med metro fra Hong Kong Island, hvor man bl.a. finder LKF aka nattelivets hovedkvarter.

Det er let og hurtigt at komme frem og tilbage, og det handler om at udnytte de mange muligheder, Hong Kong byder på. Jeg brugte f.eks. min fortid som sejler til at få et wildcard i sejlklubben Royal Hong Kong Yacht Club. Medlemskabet gav mig en masse fantastiske oplevelser – både på vandet, men også i klubhuset, hvor man møder netværkstunge rigmænd på stribe.

Jeg kan med god samvittighed anbefale dig at satse på Hong Kong. Held og lykke med det hele.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på mail kongstad@gmail.com eller tlf. 29914333.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *