Hong Kong Baptist University

Af Mathias Fischer

Det var en stor beslutning at tage 4,5 måneder til Hong Kong – og så alligevel ikke. Jeg var i hvert fald aldrig rigtigt i tvivl. Jeg vidste, det ville blive en kæmpe oplevelse, og jeg fik ret. Både socialt og kulturelt har jeg fået uforglemmelige oplevelser samtidig med, at jeg rent fagligt har nydt at prøve noget helt andet, end hvad jeg var vant til på DMJX.

Jeg var gået efter at komme et lidt eksotisk sted hen, og det synes jeg også, at Hong Kong var. Men alligevel er det et meget civiliseret sted, og rart at så mange kan tale engelsk. Det var utroligt spændende at leve i en storby og opleve en så anderledes kultur på tæt hold. Selvom HKBU ikke ligger i centrum, så er det let at komme rundt med undergrundssystemet til både skyskrabere og strande, og det er noget af det unikke ved Hong Kong, at man kan det hele her. Man kan tage på vandretur i vild natur, blive væk mellem højhusene i Central, spise mad fra hele verden i Soho, gå på shopping i kæmpe malls osv. Mulighederne er mange, og derfor keder man sig aldrig her.

Jeg boede, ligesom næsten alle de andre udvekslingsstuderende, på hallen på universitetet. Det betød, at man altid stødte på nogen og let kunne aftale at tage steder hen sammen el. lign. Socialt var det et super godt ophold for mig, og det er sjovt at møde folk fra hele verden, der kommer til Hong Kong for at studere. Jeg snakkede godt med mange af de andre udvekslingsstuderende, og sammen udforskede vi Hong Kong, gik en del i byen og fik en gang imellem noget godt at spise i Soho, når vi blev for trætte af skolen kantine (den er ikke noget at råbe hurra for!). Det er fedt at tænke på her bagefter, at man har stiftet bekendtskaber med folk over hele verden, og det kan vel kun være godt at have nogle internationale kontakter.

Det var også spændende at møde de lokale studerende. Jeg kom blandt andet til at snakke med nogen af dem, som jeg spillede fodbold med på min halls fodboldhold, der deltog i skolens årlige turnering. Det var en super god måde at komme til at snakke med nogle af de lokale på.

Fagligt:

På HKBU havde jeg fire fag. For at få et full time student visa i Hong Kong skal man tage fire fag, selvom man fra DMJX’ side kun skal have tre for at opnå tilstrækkeligt med ECTS point. Tre beståede fag giver nemlig mere end de 15 ECTS point, som skal opnås for at få afløsning for halvdelen af 8 semester (før Bachelor-opgaven). Et fag på HKBU = 3 units, der svarer til 6 ECTS point. 3 fag giver dermed 18 ECTS point. Så skulle det være på plads.

Jeg valgte at udnytte chancen for at tage ikke-journalistfag og dermed prøve noget helt anderledes, end jeg var vant til på DMJX. Jeg valgte at holde fast i de fire fag, som jeg havde ønsket hjemmefra, men det er muligt at vælge om under de to første ugers “add and drop” periode, hvis man finder noget mere spændende, ellers hvis et fag ikke lever op til forventningerne. Mine fire fag var: Entrepreneurship and New Venture, The World of Business, Special Topics in Documentary Film og Modern Chinese Society. Jeg er meget glad for, at jeg valgte at kaste mig ud i fag indenfor områder, som jeg ikke vidste så meget om på forhånd, og fag som var meget forskellige.

Jeg var glad for alle mine fag, og jeg føler at jeg har lært en masse på den forholdsvis korte tid. Mit yndlingsfag var Entrepreneurship and Nev Venture, fordi selve indholdet i faget var spændende, og fordi underviseren Dr. Simon var god og entusiastisk. Også i de andre fag lærte jeg en masse og føler derfor også, at mit ophold på det faglige plan var en succes.

Overvejer du at søge om et semester på HKBU, kan jeg kun opfordre til at gøre det. Du får nogle fantastiske oplevelser og du lærer en masse. Du vil ikke fortryde det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *