City University, London

Af Tanja Larsen

Husk nu Tanja, bilerne kommer fra dén her side, sagde min søde udlejer, og nev mig blidt i højre skulder. Jeg var lige kommet til London, havde fået mig et Oyster Card til undergrunden, The Tube, og var ude at se mig omkring i min nye by. Jeg var ved at blive kørt ned af røde dobbeltdækkere 60 gange den første dag, ligesom jeg brød ud i spontan dans med folk på gaden, fordi jeg ville gå venstre om dem, og de konsekvent ville højre om mig. Men sådan kan man jo også møde nye mennesker, og dem er der nok af i de pulserende london-gader.

Jeg boede en lynhurtig bustur fra The Islington Angel, som jeg blev smaskforelsket i. Her er autentiske brostensgader med vintagebutikker, alverdens små opfindsomme madsteder og hyggelige restauranter og grønne områder, ligesom fodboldklubben Arsenal også holder til her. Angel endte med at blive mit yndlingssted i London. Og her ligger også City University.

City University emmer af den kulturelle diversitet, som også kendetegner London. Når man sidder i kantinen, kan man høre de andre studerende tale kinesisk, arabisk, tysk, fransk og selvfølgelig engelsk, imens man selv tænker på dansk. Hvis man altså ikke er begyndt at tænke på – eller ligefrem drømme på engelsk.

På City er det vigtigt, at man selv er udadvendt og opsøger informationer. Og på det internationale kontor er de utroligt søde, og de stod altid klar til at hjælpe og svare på mine spørgsmål!

Jeg havde følgende fag:

International News: Faget indeholder en forelæsning og en såkaldt tutorial (klasseundervisning) en gang om ugen. Undervisningen foregår ved, at hver uge har sit journalistiske tema/problemstilling, (fx; hvordan håndterer verdensmedierne politiske problemstillinger eller hvordan bruger verdensmedierne de sociale platforme) som man undersøger og diskuterer. Underviseren er fantastisk dygtig og engageret i undervisningen!! Jeg vil i særdeleshed anbefale dette fag.

Visual Journalism: Hvis man ikke har nogen erfaring med foto, så er dette fag et absolut must have. Det var hyggelige og sjove timer med en blanding af teori og praksis. Underviseren gav god og konstruktiv feedback på mine opgaver og der er masser af mulighed for at udvikle sig i de individuelle fotoprojekter.

Fashion and Lifestyle: Mit yndlingsfag! En god blanding af learning by doing, opgaver og klasseundervisning. Timerne var spændende og underviseren tilstedeværende og engageret. Vi var også meget ‘ude af huset’, fx dækkede vi London Fashion Week og spottede nye madtendenser på Borough Market. Underviseren gav også god feedback på afleveringer.

Til slut vil jeg sige, hvis du skal til London, så tag tuben til Leicester Square på en regnvejrsdag. Find pub’en Waxy O’Connor’s, bestil fish ‘n’ chips og en pint lager, imens du nyder stemningen på dette fantastiske sted, som giver følelsen af at træde ind i en Harry Potter-film.

Hvis du har spørgsmål om City University eller London, er du velkommen til at kontakte mig på tanjalarsen101@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *