Abat Oliba, Barcelona

Af Arnela Muminovic

Mit vigtigste råd til alle dem, som overvejer at tage et semester i udlandet er: Gør det. Mit næste råd ville så være, at du skal tilbringe det halve år i Barcelona.

Ikke så meget fordi, du bliver udfordret intellektuelt og bliver fagligt meget klogere på Abat Oliba end det, du er blevet på skolen i Aarhus. Du skal nok vænne dig mere til at lære ting udenad, hvis du vælger et fag som Media System Analysis eller Globalization and Politics. Og blive testet i det i random reading-test. Du skal også vænne dig til, at ting tager lidt længere tid. Og at eleverne er noget yngre. Og at du pludseligt ser en nonne går rundt på skolen.

Men det er en del af hele oplevelsen. At opleve hvordan et andet uddannelsessystem virker. Og hvordan du bliver påvirket af en anden måde at undervise og administrere på. Jo, til tider var jeg da frustreret over det manglende system. Men derfor var det også en god undskyldning for at få frustrationerne ud sammen med sine medstuderende over en mojito senere på dagen. Som ikke er særlig dyr by the way.

Nej, jeg var godt klar over, at niveauet på skolen nok ikke var så højt. Jeg blev bekræftet i det. Men jeg har på ingen måde fortrudt det. Den vigtigste grund til, at jeg tog til Barcelona var interaktionen med mennesker fra hele verden – og fra Barcelona. At lære dem noget om Danmark og den anden vej rundt. Jeg ville  også lære noget om Barcelona, Katalonien, Spanien. Og det fik jeg i den grad gjort. Jeg fik rejst ret meget rundt i landet og kom fordi byer som Madrid, Valencia, Granada, Sevilla og Malaga. Det vil jeg også anbefale dig at gøre. I Spanien har de også en pendant til Go More – Blablacar.com – hvor man kan komme med på en ride for få penge og snakke spansk med en fremmed i fem timer. Udnyt det, rejs rundt og oplev Spanien.

Barcelona som by er fantastisk. Åben, imødekommende, farverig. Jeg brugte mange dage på at udforske den, og helst væk fra de turistede steder, som der også er mange af. Alene på grund af byen ville jeg tage et semester i Barcelona. Den har alt det, en storby skal have. Og lidt mere til.

Du skal ikke bekymre dig så meget om at finde et sted at bo. Der er mange, der udlejer et værelse i deres lejlighed. Jeg boede sammen med en fyr fra Paraguay og to piger fra England og Polen. Jeg vil anbefale dig ikke at bo alt for tæt på centrum, da det er meget lydt, turistet og du bliver træt af det i længden. F.eks kunne jeg aldrig finde på at bo tæt på Ramblaen. Så lad vær’ med det.

Mht. til sproget et det lidt tricky. Før opholdet ville jeg meget gerne forbedre mit spanske. Det er blevet bedre, men mest på grund af, at jeg snakkede spansk med min roomie fra Paraguay. De snakker generelt meget katalansk i Barcelona, og hvis de snakker spansk, er det svært at forstå pga. den katalanske accent.

Jeg havde håbet, at den gratis spansk-undervisning på skolen ville hjælpe mig gevaldigt. Men efter få uger droppede jeg hurtigt det kursus, da det var alt for ustruktureret. Så det vil jeg ikke anbefale dig. Meld dig i stedet på  et sprogkursus et sted i byen, eller find en en person over ”Intercambios Barcelona” på Facebook, som du kan mødes med en gang om ugen og øve spansk med.

Hvis du har flere spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakt mig på muminovic88@hotmail.com – og så vil jeg prøve at hjælpe dig så vidt som muligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *