Monash University, Melbourne

Af Anders Maass Fallesen.

Allerede inden jeg i starten af juli tog af sted til Melbourne, havde jeg vis forventning om, at jeg ville komme til at trives. Jeg havde været i dér før, kendte fire jævnaldrende australiere fra byen og havde ligeledes hørt godt om Monash.

Men der er ingen tvivl om, at jeg har haft et om muligt end bedre ophold, end jeg turde håbe på. Det er en fantastisk by at bo i, og med dens mange charmerende og forskellige forstæder er der altid nye steder at udforske.

Monash IMG_1339

Jeg gik bevidst efter at få mine fag på campus i Caulfield, da der dels var et fint udvalg inden for journalistik og international politik, som jeg er interesseret i, og dels fordi at campus her ligger noget tættere på Melbourne end det store hovedcampus i Clayton. Du skal ved sidstnævnte som absolut minimum sætte 45 minutter af til transporttid fra centrum – ofte vil det dog tage dig over en time at komme derud.

Jeg havde udset mig 6-7 fag inden for politisk journalistik, international politik og australsk kultur og historie og endte med at vælge ’Political Reporting,’ ’Post-Conflict: Justice, Memory, Reconciliation’ og ’Australian Idol,’ som henvender sig til udvekslingsstuderende, der vil stifte nærmere bekendtskab med Australien og dets historie. Niveauet i mine tre fag var på ingen måde skræmmende, og jeg må tilstå, at jeg blev lidt overrasket i særdeleshed i ’Political Reporting’ over, hvor lave forventninger Monash tilsyneladende har til de studerende, og over hvor dovne mange af mine medstuderende var. Ting, som vi på DMJX tager for givet – at foretage kritiske interviews, finde kvalificerede kilder, ikke bare venner og medstuderende, og at overholde formalia – var for en hel del studerendes vedkommende åbenbart ganske svært.

Overordnet var jeg dog glad for faget, primært fordi at der var parlamentsvalg, og at jeg på den måde fik en god indsigt i de australske mediers rolle i valget og det politiske system. Min research til en nyhedsartikel – blandt andet et par interviews med nogle fremtrædende ekspertkilder – kunne jeg desuden bruge til at skrive en featureartikel op til valget og sælge den til JydskeVestkysten.

Monash IMG_8674

Australian Idol var sagt på en pæn måde forholdsvist let at komme igennem, og hverken niveauet eller forventningerne var ret høje. Vil du prioritere det faglige under dit ophold på Monash, kan jeg ikke for alvor anbefale det, men vil du derimod gerne have en helt elementær indsigt i Australiens kultur og historie, samtidigt med at du er sammen med andre udvekslingsstuderende, er det et udmærket fag.

Post-Conflict var helt klart det tungeste fag, jeg havde. Både hvad angår læsebyrden og professorernes forventninger. Det var til gengæld også enormt spændende, og du får for alvor lov at dykke ned i nogle af de mange aspekter af konflikten under Apartheid-styret i Sydafrika, hvordan man til stadig forsøger at forsone sig i Bosnien efter krigen på Balkan og i mange andre postkonflikt-samfund. Faget kan klart anbefales, hvis ovenstående har bare den mindste interesse.

Monash IMG_1419

Jeg var så heldig at have weekend hver onsdag klokken 12.00, og det benyttede jeg naturligvis til at tage på ture væk fra Melbourne, i det omfang min økonomi tillod det. I og med at jeg tidligere havde rejst to måneder rundt i landet, prioriterede jeg steder, jeg ikke havde brugt så meget tid på sidste gang, og jeg kan naturligvis kun anbefale komme ud at opleve så meget som muligt. Samtidig er det vigtigt at understrege, at det er aldeles dyrt at bo i Melbourne og at leve i Australien. Kaffe, grøntsager, transport, alkohol… Det meste koster bare mere end i Danmark, så læg et budget, søg masser af legater i god tid og spar på pengene i starten. På den måde rækker de måske til ture til Tasmanien, Sydney, Fraser Island, New Zealand, eller hvor du nu gerne vil hen.

Jeg havde samtidigt ikke noget fast sted at bo fra midten af semesteret og frem, og ja, det har været stressende og ikke særligt ideelt at skulle flytte rundt fra hostel til en vens sofa og så videre. Men det gav mig råd til at bruge mine penge på at rejse – også mens semesteret var godt i gang. Har du brug for trygge og faste omgivelser og et sted at føle dig hjemme, så lad være med at gøre som jeg. Har du ikke det, så overvej eventuelt at fremleje værelser af kortere varighed, og så udnyt den megen fritid til at rejse rundt i dette fantastiske land. Men det kommer naturligvis også an på, hvad dit skema fra Monash tillader, og hvor længe du er i landet før og efter semesteret…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *