UTAS Tasmanien

Af Louise Engelst.

Tasmanien: Australiens gemte perle

Rejser du til Australien udelukkende for sol, sommer og storbyferie, så er Tasmanien det forkerte sted. Drømmer du til gengæld om et gudesmukt sted at opholde dig, mens du får kompetent undervisning, masser af indtryk og oplever Australiens mindste statshovedstad, så er Tasmanien lige stedet.

Den første uge på skolen er kun for nye elever, så man i ro og mag kan lære at finde rundt samt prøve at holde styr på en brøkdel af de mange navne man støder på. Ugen er mest til for det sociale aspekt, da universitet ikke just er et af verdens største.

Hvad angår bolig fandt jeg et sted gennem skolen: Mount Nelson Villas. Her deler fire til fem unistuderende en lejlighed, hvilket fungerer fint. Det er dejlig tæt på skolen, blot fem minutter ned ad bakken. Desværre er der noget om, at det er MOUNT Nelson man bor på, turen hjem kan være ret ond for ens lårmuskler.

Jeg havde lidt problemer, da jeg skulle vælge fag. Jeg ville gerne vælge journalistiske fag og et enkelt foto, men de fleste var enten langt under niveau for 8. semester på DJH eller var ikke til rådighed i dette semester.

Jeg valgte fagene Photography 1, Media Ethics og Fictions of History, hvilket jeg er glad for. De to første fag er super spændende med engagerede lærere,  kvalificeret undervisning og lærerige opgaver. De to hold kan ikke anbefales nok. Især Dr. Nicola Goc fra Media Ethics er værd at opleve.

Fictions of History var mest for min egen vindings skyld, og det var et okay fag. De forskellige undervisere til foredragene var yderst dygtige, men da resten af undervisningen var baseret på klassediskussion, og der kun var tre-fire der deltog aktivt, kunne det godt være lidt langtrukkent.

Tasmanien er dog langt mere end blot god undervisning. Naturen er skræmmende smuk med bjerge, klipper og vandfald, og er man frisk på at hike, er øen helt fantastisk. Jeg boede i Hobart, som er mindre end Aarhus, men charmerende med masser af hyggelige butikker, søde mennesker og marked hver lørdag. Mit eneste problem med Hobart er den offentlige transport, der er nærmest ikke eksisterende – og det kommer fra en nordjyde, der er vant til få busser. Men udover de få busser har jeg kun positive ting at sige omkring Tasmanien og Utas. Det er helt klart et besøg værd.

P.S.

Falder du i snak med den ældre del af befolkningen, og de opdager, du er fra Danmark, kan du godt forberede dig på at høre en historie eller to omkring kronprinsesse Mary. Hende er de ret stolte af.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.