San Fransisco State University

Af Niklas Rehn.

San Francisco: Udnyt friheden til fulde.

Skemalægningen kan spille en vigtig rolle i dit udvekslingsophold.

Gæsterne ankommer sidst på formiddagen. De er inviteret til barbecue og amerikansk fodbold i lejligheden, som jeg deler med min amerikanske roommate og hans brasilianske kæreste. Efter San Francisco 49’ers har færdiggjort deres opgør i NFL, og de urimeligt store mængder mad er konsumeret, står den på en omgang frisbeegolf og baseball.

Nogenlunde sådan kan mange af mine søndage beskrives under mit ophold på San Francisco State University i efteråret 2013.

På forhånd havde jeg gjort op med mig selv, at de tre vigtigste ting under opholdet var at opleve USA, møde en masse amerikanere og få en indsigt i det amerikanske samfund.

Nu er opholdet så ved at være slut, og jeg har opnået mine ønsker med opholdet. Årsagerne hertil er mine egne valg i processen. Jeg fik, før jeg tog herover, muligheden for at bo med to lokale, der gerne ville inddrage mig i deres liv, hvilket blandt andet har ført til Thanksgiving med amerikanere samt de førnævnte søndagsaktiviteter. Dernæst spillede valg af fagene på San Francisco State University også en stor rolle. Jeg lagde min undervisning tirsdag og torsdag med seks timer begge dage. Den beslutning gav mig lange weekender uge efter uge, og den tid har jeg så benyttet til at rejse rundt i Californien og øvrige dele af USA. Valget af fag som Malcolm X og American Politics gav mig derudover en faglig indsigt, der supplerede mit indtryk af USA uden for skolen.

Ovennævnte er oplistet for at understrege min vigtigste pointe omkring et udvekslingsophold. Selv om det kan virke åbenlyst, så er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad du vil opnå med udvekslingsopholdet. Altså vil du rejse og opleve en masse, er du primært af sted grundet det faglige, eller vil du primært styrke et internationalt netværk. I den henseende kan valg af fag og antallet af rejser selvfølgelig spille en stor rolle. Det betyder naturligvis ikke, at du skal planlægge alt på forhånd eller være lukket omkring de muligheder, der byder sig.

Hvad angår San Francisco, så kan jeg kun anbefale byen og universitetet. Skolens faglige niveau er ikke uhyggeligt højt, men der er god mulighed for at finde interessante fag.

Nedenfor har jeg oplistet en del af de oplevelser, som jeg har haft uden for skolen, så eventuelle læsere kan få et indtryk af, hvad der er muligt at nå ved siden af skolen.

Steder: San Diego (to gange), Las Vegas, New Orleans, Napa Valley, Hollywood/Los Angeles.

National-/statsparker: Yosemite, Grand Canyon, Bodie, Zion, Valley of Fire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *