Murdoch University

Af Jakob Gyldenberg Steffensen.

Jeg læste på Murdoch University i vinterhalvåret 2013, og det var et godt ophold. Jeg har ikke hørt om nogen, som ikke kunne lide deres udvekslingsophold, så i stedet for at skrive side op og side ned med ros, følger her min liste over 10 gode råd/ting, man skal være opmærksom på.

1.Jeg havde på forhånd læst og fået af vide, at det var dyrt i Australien, men jeg tænkte, at det ikke kunne være så slemt. Det var slemt. Ofte når du kigger på priserne på ting, ser det ikke så slemt ud, men alligevel løber det hurtigt op. Især når man samtidig er på udveksling, hvor man bruger flere penge på at rejse og så videre, end man ville have gjort derhjemme. Det er især dyrt at gå i byen. Perth er efter sigende dyrere end Sydney og Melbourne, og efter at have været i de to byer en uges tid, vil jeg vurdere, at det godt kan passe. Det er ikke noget, der skal afskrække folk fra at tage til Perth, men jeg mener, at det er noget man skal være opmærksom på, inden man tager afsted.

2.McDonalds og Burger King (som hedder Hungry Jacks i Australien) er af en eller anden grund noget af det eneste, som er billigere end herhjemme, så det kan godt anbefales at besøge de steder.

3.Der er rigtig meget socialt for udvekslingsstuderende, og for at få mest ud af det, anbefaler jeg, at man bor i Murdoch University Village, så man er tæt på det hele. Godt nok er det noget dyrt og et godt stykke fra centrum, men jeg synes klart, det er det værd. Det er også rigtig rart at kunne gå til og fra undervisning, især hvis man har længere afbræk i løbet af en dag.

4.I forlængelse af dette er der også en masse introduktionsarrangementer for udvekslingsstuderende og arrangementer for beboere i Murdoch University Village. Jeg anbefaler, at man deltager i så meget af dette som muligt. Der bliver også arrangeret en uges tur ud i outbacken, som jeg helt klart mener, at man bør deltage i. Synes ikke selv det lød videre ophidsende på forhånd, men var helt klart et af højdepunkterne på turen, og jeg talte med flere, som syntes det samme.

5.Det er svært at sige noget generelt om det faglige. Jeg oplevede, at flere af de fag, jeg havde, var på et meget overkommeligt niveau, mens jeg talte med andre som havde oplevet det modsatte, så jeg tror, det kommer meget an på, hvad man vælger.

6.Aldersgennemsnittet virkede til generelt at være lavt. De fleste udvekslingsstuderende var i starten af tyverne, og i de klasser, jeg havde, var alderen endnu lavere. Det var ikke noget, jeg rigtig tænkte over, men kan måske være relevant, hvis man selv er oppe i 30erne.

7.Hvis man er dernede i vinterhalvåret, er det koldere end forventet. Jeg blev nødt til at købe flere trøjer og lange bukser, da jeg kom derned. Det blev dog hurtigt bedre, så man kunne gå i shorts og t-shirt, men badevandet nåede eksempelvis aldrig at blive helt behageligt, mens jeg var der. Også en god idé med en regnjakke.

8.Pizzaerne i Australien smager for det meste forfærdeligt og har en underlig sød smag. Der findes dog ok steder, man generelt skal man proceed with caution.

9.Jeg anbefaler klart, at man tager ind og ser en eller flere AFL-kampe, hvis man kan lide sport. Det er meget underholdende.

10.Hvis man går i byen i Australien, skal man være opmærksom på, at personalet er meget strikse. Der skal ikke meget til, at man bliver smidt ud eller bliver nægtet at komme ind, hvis de mener man er for fuld/ikke pænt nok påklædt. De fleste steder stopper også med at lukke folk ind efter kl. 24, så hvis du går udenfor efter midnat, kan du risikere ikke at kunne komme ind igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *