Swansea University

Af Andreas Bjerre

Læser du dette, er du nok i en fase, hvor du overvejer, om et udvekslingsophold er noget for dig. Så lad mig slå fast med det samme: Tag af sted – ligegyldigt hvorhen. Så kort kan det vist siges. De oplevelser og den modenhed, man kommer hjem med, er ubeskrivelige. Jeg skal alligevel gøre et forsøg på at pege ud, hvad du kan forvente dig af et ophold i Swansea.

Selve Swansea by vinder ingen skønhedspris. De fleste bygninger er fra efterkrigstiden, da den blev sønderbombet under 2. Verdenskrig. Med en størrelse lidt mindre end Aarhus tilbyder den nok af storbysmuligheder, men manglen på charme og personlighed mindsker klart lysten til at tilbringe mere tid i midtbyen end højst nødvendigt.

Hvad centrum ikke har, har området omkring Swansea til gengæld. Byen er lokaliseret lige ved kysten med en for britiske standarder fantastisk strand og bugt. De utroligt mange naturområder lige uden for byen er også smukke og skal klart opleves. Det gøres bedst i solskin, men godt vejr er sommetider en mangelvare i Swansea. Temperaturen er generelt lidt højere end i Danmark, men der er også mange regnvejrsdage. Vejret er generelt mere omskifteligt.

Universitetet er placeret i udkanten af byen. Igen er bygningerne ikke de smukkeste eller nyeste (bedre end DMJX dog), men det ligger i den dejlige Singleton Park lige ned til stranden og med udsigt til Swansea Bay. Universitetet er forholdsvist lille (både geografisk  og ift. antal studerende), så der er stor chance for at støde ind i folk, du kender, når du er på campus. Det betyder dog også, at der ikke er så mange fag at vælge imellem, især journalistiske. Her skal du være indstillet på at tage nogle mere akademiske fag inden for dine interesseområder. Fagene er også mere teoretiske end på DMJX. På den anden side var der ingen problemer med at få de fag, jeg på forhånd havde udvalgt mig hjemmefra.

Jeg havde tre fag; ”Political Communication”, ”Digital Public Relations” og ”Comparative Approaches to Social Policy And Welfare States”. De var alle level 2-fag (Du kan vælge level 1-3, men universitet anbefaler, at man som udvekslingsstuderende kun vælger level 1-2). Jeg havde dog ingen problemer med at følge med, og generelt synes niveauet at være lavere, end hvad jeg var vant til fra Danmark. Det hænger nok sammen med, at dine medstuderende oftest er yngre end dig, omkring de 18-22 år. Der var desuden meget selvstudie i mine fag, eftersom jeg kun havde syv timer ugentligt. Chancen er der helt sikkert for, at du får nogle lange weekender, som du – når du ikke læser eller skriver opgaver – kan bruge på rejser i Wales eller Storbritannien.

Socialt er der også meget at lave, men det kræver, at man selv opsøger det. Med det lave antal timer på universitetet, hvoraf de fleste var forelæsninger, fik jeg ikke meget kontakt med studerende den vej. Til gengæld organiserer Student Union en lang liste af klubber, hvor man kan melde sig ind og mødes med andre studerende med samme interesser. Her kan du finde ligesindede både inden for alle slags sport, specifikke akademiske fag, velgørenhed, religion, politik og andre hobbyer. Klubberne varierer i aktivitetsniveau, men du kommer højst sandsynlig til at skabe de fleste nye venskaber her.

Når du skal vælge bolig, kan du leje gennem universitetet eller leje noget på egen hånd. Jeg lejede igennem universitetet, hvilket gør det noget nemmere ift. vand, el, internet samt delvist rengøring af fællesarealer, som alt sammen er inkluderet i huslejen. Jeg boede på et kollegium i en studenterlandsby. Det ligger lidt afsides, og bygningerne er af ældre dato, men det er nemt og bekvemt at skrive sig op til hjemmefra. Samtidig er der plads til næsten 2000 studerende i studenterlandsbyen, så der vil altid være nem kontakt til andre studenter.

Til sidst vil jeg igen stærkt anbefale at tage af sted – til Swansea eller andre steder. Det bliver en oplevelse for livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *