Hong Kong Baptist University

Hong Kong Baptist University

Af Stefan Petersen

Skal vi være bange for kineserne? Det var det spørgsmål, jeg tog til Hong Kong for at finde ud af, og jeg kan anbefale alle, der vil prøve at forstå Kina bare en lille smule at tage til Hong Kong.

HKBU har nogle rigtig gode fag om Kina, hvor man med et ofte historisk udgangspunkt bliver introduceret til de værdier, der former Kina i dag(Fast i princippet, fleksibel i praksis!), og jeg kan især anbefale professor Wang Tings timer, selvom han underviser på den gammeldags facon med håndskrevne noter og brug af tavlen. Power point er meget udbredt blandt lærerne på skolen, men de fleste læser bare deres slides op.

Hvis tager fag om Kina, så er det en god ide at tage mere end et fag, for der forventes en vis udenadslære og mange af de vigtige datoer, titler og navne bliver nævnt i de forskellige fag. Men den bedste måde at forstå landet på er nu ved at blive venner med de lokale. Man bliver let suget ind i den store gruppe af udvekslingsstuderende, hvor man har et efterskoleagtigt forhold til hinanden, så man skal prioritere at tale med de lokale, som oftest er mere tilbagetrukkede.

Men man finder nu også mange fantastiske venner blandt de andre udvekslingsstuderende. Jeg har i hvert fald fået venner for livet, og når jeg engang kommer hjem fra Hong Kong, så skal jeg have købt en sofa, så jeg kan returnere de utallige invitationer jeg har fået til at sove rundt omkring i Europa og USA, hvis jeg skulle lægge vejen forbi. Spørgsmålet er bare lige, hvornår jeg kommer hjem, for jeg har virkelig forelsket mig i Hong Kong.

Hong Kong er en ekstrem by at opholde sig i. Der er larm, forurening og et mylder af folk, der kan gøre det svært at komme frem, hvis man har travlt. Hong Kong har alle de grimme sider af en metropol, men der er så sandelig også de gode sider. Bylivet er så godt, at man skal passe på ikke at blive suget ind i det. Maden er fantastisk og billig. Rundt om Hong Kong strækker der sig flere store naturparker og små bjerge, der er velegnet til ekstremt smukke vandreture med førsteklasses udsigt til skylinen – så husk et par sko, der er gode at gå i.

Der er mange koncerter og udstillinger, men hvis du leder efter undergrundskultur skal du være forberedt på, at det er rigtigt svært. Arbejdstiden i Hong Kong er langt højere end i Danmark – også for de studerende.  Så folk har mindre tid til at dyrke kulturen og det kan man tydeligt mærke. Hvis du spørger de lokale studerende om forslag til noget, man kan tage sig til, vil de fleste anbefale det samme som turistbrochurerne (Disneyland, suk.)

Men med 7 millioner mennesker kræver det ikke en særlig stor andel af aktive, før der sker en masse, men det kræver en indsats at finde.

Det sidste punkt jeg hurtigt vil nævne, er måske byens største fordel. Nemlig placeringen. Prøv en gang at kigge på et kort. Med de billige flybilletter herude har man selv på SU lige pludselig Myanmar, Laos, Cambodja, Vietnam, Thailand, Filippinerne, Indonesien, Taiwan, Japan, Korea, Singapore og ikke mindste Kina er indenfor rækkevidde – især hvis du bor på skolens billige kollegium. Der var også andre studerende, der lagde et smut forbi Indien, Bangladesh og Nepal på vej hjem til Europa.  Så hvis du tager til Hong Kong skal du sørge for at have rigeligt med blanke sider i dit pas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *