Auckland University of Technology

Back to Nature

Af Katharina Kløve

New Zealand er et vanvittigt smukt og foranderligt land. Auckland er en vanvittig kedelig og uoverskuelig by. Jeg har haft seks vidunderlige måneder på den anden side af jorden, men jeg tror, det hænger sammen med, at jeg ikke boede i Auckland.

I stedet valgte jeg at købe en van og cruise rundt. Jeg havde helt tilfældigt og meget heldigt kun undervisning onsdag og torsdag. Resten af ugen var jeg så langt væk fra Auckland som muligt. Og det er uden tvivl den bedste måde at opleve New Zealand.

Mine medstuderende var fem-seks år yngre, og selvom de var søde og imødekommende, er New Zealand fyldt med andre mennesker, som det er mere spændende at lære at kende.

Fagligt har jeg ikke en finger at sætte på noget. Auckland University of Technology er et super professionelt sted, men samtidig nede på jorden og folk er utroligt hjælpsomme. Jeg fik fire fag, som jeg har lært vildt meget af, og det har været både motiverende og forfriskende at gå i skole på en helt anden måde, end man er vant til fra Journalisthøjskolen.

New Zealand er fyldt med folk fra hele verden, og den generelle kiwi er meget nysgerrig, gæstfri og glad for at høre pæne ting om sit land. Auckland er en kulturel smeltedigel, som ikke fungerer. Den er sat sammen af en masse forstæder, der ikke hænger sammen. Infrastrukturen er helt hen i vejret eller bare ikke-eksisterende. Der bor ekstremt mange forskellige kulturer, som holder sig for sig selv, og hverken interagerer med eller lærer fra hinanden.

Man skal ud af Auckland for at opleve det ”ægte” New Zealand: Og det er en overvældende smuk og foranderlig natur, og nogle mennesker som lever i pagt med den. Den anden side er en generel tendens til konservatisme. Forstået i sin oprindelige betydning som frygt for forandringer. Der er ingen ”undergrund”/subkultur, ingen kulturel mangfoldighed eller spænding.

Som en tidligere britisk koloni er New Zealand stadig fastlåst i: ”Nej, det kan man da ikke!” Hvis man tror, vi lider under Janteloven, er den tusind gange stærkere i New Zealand. Man må helst ikke fejre hverken livet eller sig selv. Med det sagt, er landet – og især sydøen – en god destination for at fordybe sig i naturen, surfe, udøve ekstremsport, snowboarde, longboarde, cruise rundt, samle drivtømmer, udforske vulkaner, hike og blive væk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *