University of Missouri

University of Missouri – Columbia

Jeg ville til Missouri på grund af alle de ting, Missouri ikke er.

Der er ingen weekendudflugter til Los Angeles, og den nærmeste strand ligger en god 10 timers køretur væk. Men livet på University of Missouri er så sindssygt ægte amerikansk. Og det er vel den bedste oplevelse i mit liv so far.

Af Niels Schack Nørgaard

Jeg var stålsat på at komme til University of Missouri, fordi det er den mest ægte collegeoplevelse, man kan få i USA. Byen, Columbia, er klejn i amerikansk forstand – ca. 100.000 indbyggere – men huser et stort universitet.
Det betyder et lille, tæt og rasende omfavnende samfund omkring skolen. De studerende bor typisk fire-fem mand sammen i mere eller mindre faldefærdige huse et stenkast fra campus, og skolen, husene og Columbia syv-otte barer bliver hurtigt brændpunkterne i ens sociale liv som udvekslingsstuderende.

Jeg talte på et tidspunkt, inden jeg tog af sted, med en DJH’er, der havde været i San Francisco i et halvt år og vendt hjem uden at have lært en eneste amerikaner at kende. Jeg besluttede, at jeg ikke var rejst til USA for at hænge ud med irere og australiere, og jeg var stålsat på at få en amerikansk omgangskreds.

Og dér er Midwest America et uforligneligt sted. Folk er varmere og mere nysgerrige, end jeg har oplevet noget sted på planeten, og der gik ikke mere end en uges tid, før jeg blev inviteret for i en vennekreds.

Et halvt år senere har jeg lavet keg stands (Google det og ryst på hovedet), spillet beer pong, været på Spring Break i Bozeman, Montana, roadtrippet fra Chicago til New Orleans og tilbage og undervejs i det halve år knyttet nogle af de tætte venskaber, jeg har.

Jeg har udviklet mig meget menneskeligt, men faktisk har jeg også rykket mig fagligt. Jeg var kørt lidt sur i journalistikken efter praktik og et hårdt 7. semester, men jeg fik glæden ved faget igen i Missouri.

Niveauet er overkommeligt, men jeg havde især én voldsomt inspirerende professor, der med sine nærmest poetry slam-agtige enmandstaler om fascinationen ved journalistik gav mig appetitten på livet som journalist tilbage.

Jeg havde desuden brug for at læse noget andet end journalistik, så jeg tog to fag i Political Science, hvor der er et hav af fag og med garanti et til alle, der har bare den mindste politiske interesse. Jeg læste ”Politics and War” og ”Civil War, Genocide and Terrorism”.

Men den største inspirationskilde var nogle af de venner, jeg fik. Der brænder en helt anden journalistisk flamme i dem, og de er langt mindre kyniske over for journalistikken end jeg oplevede mine medstuderende herhjemme. Det kan godt være, de bare er naive. Men hellere være blåøjet end negativ.

Jeg valgte Missouri, fordi jeg havde lyst til at prøve et helt andet USA end det, jeg rejste rundt i for fem år siden efter gymnasiet. Dengang var jeg i San Francisco, Los Angeles, San Diego og Las Vegas. Nu kan jeg helt roligt sige, at jeg i Missouri fandt det varmeste sted af dem alle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.