Klumme om udveksling i London, City 

Af: Cecilie Lillelund Nissen, JOUR 3. semester

London er en helt igennem fantastisk by, som de fleste af os nok har besøgt på et eller andet tidspunkt. Derfor synes jeg hellere, at jeg vil bruge den her plads på at komme med nogle praktiske råd, som jeg godt gad, jeg havde fået fortalt inden afgang.

Bank

Du kan kun åbne en bankkonto i England, hvis du har post med din engelske adresse på – og læge/NHS breve gælder ikke. Det skal være en regning eller lignende. Det har de færreste, lige når de kommer, og det er i øvrigt slet ikke nødvendigt at åbne en bankkonto.

Jeg downloadede Revolut appen, som fungerer som en online bank. Du får et Apple Pay kreditkort, som du kan bruge i kort automater og på nettet. Der er ingen gebyrer, og det er nemt at overføre fra din egen konto til Revolut kontoen. Det kan helt sikkert anbefales.

Lejlighed

Måske du allerede har læst dig frem til det her, men hvad end du gør, så lej ikke et værelse eller en lejlighed, før du har været ude og se den. Der er SÅ mange scammere i London. Mange af dem forventer desuden at få et kontant depositum stukket i hånden, inden du kan leje lejligheden. Det er meget normalt, men det lyder super underligt for os danskere. Du kan hæve penge på næsten ethvert gadehjørne.

Læge

Du kan godt få en praktiserende læge, mens du er i London. Og hvis du regner med at være syg en masse, kan det være en god ide. Der er nemlig lang ventetid på skadestuerne. Men der er virkelig også lang ventetid ved de normale læger. Hvis du synes, det danske sundhedssystem nogle gange er upraktisk og besværligt, så er det intet i forhold til det britiske. Hvis du kan undgå det, så lad lægerne være i fred.

Mobil abonnement

Der er desværre nogle restauranter og hjemmesider, der kræver, at du har et britisk telefonnummer. Jeg havde et den første måned, og så holdt jeg op med at betale til det, men jeg skrev det stadig ind steder, hvor det var nødvendigt. Det var aldrig noget problem. Og mit Telenor abonnement fungerede så fint – faktisk bedre end det britiske. De siger godt nok, at man ikke må bruge sit abonnement i udlandet flere måneder i streg, men jeg løb aldrig ind i problemer.

Offentlig transport

Selvom London er verdenskendt for deres undergrund, så er busserne altså næsten halv pris, og de kører virkelig tit. Bevares, metroen er hurtigere. Men hvis du gerne vil spare penge – og tro mig, det vil du gerne i London. Huslejen er enormt høj – så er bussen the way to go. Hvis du har planer om at tage på dagsture udenfor London, hvilket jeg klart vil anbefale, så er et railcard en genial ide. De koster ikke det store, og efter en tur eller to har du tjent pengene ind igen.

Restauranter og barer

London fungerer anderledes på mange måder. En af de ting, der overraskede mig mest var, at man skal skulle bestille bord på næsten alt flere dage, og nogle gange uger, i forvejen, hvis man skulle have håb om at få plads på restauranter og pubs i weekenden. I London fester de torsdag, fredag og lørdag. Hvis du vil følge trop, så skal du være ude i god tid. Og være klar på, at alle natklubberne får dig til at betale hvert fald 100kr for entre, og det er eksklusiv garderobe. Hvis du kan få dig en kammerat, der kan få dig på gæstelister, så gør det. Sådan en ven er guld værd.

Hav en mega fed tur til London – det er det hele værd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *