Mine råd til en fremtidig Mizzou Tiger

Af: Elisabeth Lykke Ivens, JOUR 4. semester

Mit første råd til dig, der skal på Mizzou, er: Bo på campus; det er der, alting sker. Universitetet ligger i Columbia, som er en relativt veltrivende universitetsby, med byliv, butikker, cafeer, koncertsteder og andre ting i det univers. Men, så er den til gengæld heller ikke større, og hvis ikke du har en bil, kommer du ikke længere end Columbia. Der er ikke noget, der hedder offentlig transport, og der er mange timer til den nærmeste spændende by.

Af samme grund sker der hver dag en masse ting på campus; forskellige kulturelle organisationer deler mad ud, der er sportskampe (et MUST – de er fuldkommen sindssyge), film under åben himmel, spilaftener, danseopvisninger og meget andet. Man må huske på, at universitet er kæmpestort – med omtrent 30.000 studerende – og derfor har en mængde ressourcer, som vi nærmest ikke kan forstå i Danmark. Disse arrangementer på campus er en stor del af universitetsoplevelsen og en stor del af selvforståelsen på stedet. Tag del i det!

En nem måde at tage del i det på, er at bo på campus. Men, det betyder også, at du kommer til at dele et værelse med en anden studerende, sandsynligvis en freshman på 18-19 år. Jeg syntes, det var fint, da jeg ikke var langt fra dem i alder, og alligevel ikke brugte særligt meget tid på mit værelse.

Undervisningen er anderledes end det, du er vant til på DMJX. Jeg fandt den selv ret ”gymnasieagtig,” idet, at du havde mange forskellige fag, der var mange lektier og opgaver (de var ikke svære, der var bare mange), du får karakterer for opgaver og deltagelse i timer, og du forventes at have et tæt forhold til din lærer. Et råd, jeg kan give hertil, er at få en personlig relation til din lærer fra starten af. Her har du en naturlig fordel i, at du er international: ny, spændende og forvirret, hvilket lærerne har stor sympati for. Introducer dig selv, deltag i timerne, ræk ud ved spørgsmål eller hjælp til opgaver, og skriv til dem efter semesteret er ovre. (P.S. Du vil skulle bruge en anbefaling fra dem, hvis du har lyst til at studere videre i USA senere i din uddannelse.)

Et tredje råd er, vær opsøgende og sig JA. Du er desværre lidt ude in-the-middle-of-nowhere, så du bliver nødt til at involvere dig i en masse. Lav en whatsapp-gruppe for de udvekslingsstuderende, som du møder de første uger, og inviter, inviter, inviter til at mødes. Sig hej og godmorgen til de amerikanske studerende i dine klasser, de er nemlig ikke selv så snaksaglige. Lav aftensmadsaftaler hver dag. Find nogen at gå til træning med. Meld dig ind i alskens organisationer; selv var jeg med i ”Missouri International Student Council,” den elev-styrede avis ”The ManEater” og en amerikansk-international-vennegruppe kaldet ”Home Group.” Disse grupper er også gode til at blive venner med amerikanske studerende; de er vigtige at have, for de har biler, og hvis du spørger pænt, er de meget villige til at køre dig steder hen. Men det kræver også, at du siger ja til ting, og tager til nærmest alt, du kan. Jeg siger ikke, at du skal køre dig selv helt udmattet; selvfølgelig skal du tage dig tid til dig selv, når du har brug for det. Men hvis du kan vælge mellem at se Netflix på dit værelse eller tage til bingo-aften med nogle nye mennesker, der gerne vil lære dig at kende, så tag til bingo-aften. Jeg lover, at det bliver det værd.

Sidst, men ikke mindst, så bliv gode venner med Tim og Paula. De er et amerikansk par, der fungerer som en slags besøgsfamilie for de danske journaliststuderende. De er de sødeste mennesker i verden, og vil hjertens gerne tage dig på ture i Missouri og andre stater, til sportskampe, til fester i deres hjem og alt muligt andet. De er din nøgle til at lære USA at kende på nært hold og få en stor, amerikansk omgangskreds.

Tilbage er der kun at sige: GØR DET, GØR DET, GØR DET! Og gør dig klar på de bedste 5 måneder af dit liv!

Har du nogen spørgsmål, så kontakt mig på elisabethlykke@live.com

Her er link til en kort video af min dagligdag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *