HOGESCHOOL UTRECHT, HOLLAND

Af Sille Ørholst, kommunikatør

Er der andet i Holland end Amsterdam? Svaret er JA. Jeg må indrømme, at jeg inden jeg søgte om at tage på udveksling, havde jeg aldrig hørt om Utrecht før. Dette var en kæmpe fejl – for hold op, hvor er Utrecht en helt igennem fantastisk by, som du bliver nødt til at opleve!

Utrecht, en charmerende, lokal by:

Utrecht er en fantastisk og charmerende by, som både har en pulserende bymidte med butikker, spisesteder og barer samt flotte naturområder med skov, parker, kanaler og meget mere. Det er en mindre, men mere lokal studieby med mange unge mennesker. Midt i byen er der en stor Central Station, som gør det nemt og hurtigt at komme omkring i Holland med kun 25 minutter i tog til Amsterdam, og direkte tog til smukke byer som Den Haag, Leiden, Eindhoven m.m.
Cirka 5 kilometer uden for Utrecht Centrum er Science Park, som er hele campusområdet. Herfra går der både busser, trams og cykelstier, så du nemt kan komme frem og tilbage.

Den perfekte fagkombination til kreative hoveder:

Jeg gik på HU, Hogeschool Utrecht, som i sin måde at undervise på, minder meget om DMJX. Her tog jeg en specialisering, der hedder Branding. Kurset består af 3 forskellige moduler – Campaign Design, Brand Design og Specials. Et virkelig kreativt, hands-on kursus med en masse workshops, designprocesser og koncept- og ideudvikling. Inden jeg tog afsted, havde jeg absolut ingen erfaring i Adobes Creative Suit, hvilket jeg klart vil anbefale man har til dette fag, da store dele af fagene går ud på at eksekvere visualiseringer. Der bliver indirekte forventet, at du har erfaring og ved hvordan programmerne fungerer – og hvis ikke, er det bare i gang med mange timer på Youtube! Faget generelt er meget tidskrævende ved siden af de timer, som du bruger til undervisninger, men det var det hele værd ifølge mig.
Jeg gik i en fast engelsktalende klasse med 25 Hollændere og 4 udvekslingsstuderende, hvilket jeg synes var utrolig fedt! Derudover er det en praktisk uddannelse, som gjorde, at selvom der var fuld Lock Down mens jeg var afsted, så var jeg i skole hver uge.

Vær klar på tasterne, når det handler om bolig:

Når det kommer til bolig i Utrecht, så er det lidt af en intens kamp, som mest af alt handler om forberedelse og held. Når man skal finde bolig, kan man søge bolig gennem SSH (Short Stay Housing), hvilket er langt det mest praktiske når det kun er for små seks måneder, at man skal bo der. Gennem SSH får man en række boliger man kan vælge imellem – her boede jeg under mit ophold på campusområdet i ’Johanna Building’. Jeg boede sammen med fem andre internationale studerende fra forskellige steder i verden, hvor jeg havde mit eget møblerede værelse samt fælles køkken, bad og toilet.
Johanna Building er én af de mest populære boliger at bo i under sit semester, hvilket også vil sige at de hurtigt bliver booket. I år, blev alle værelser revet væk på kun 3 minutter – ægte Roskilde stil. Jeg anbefaler derfor, at du hooker dig op med en ven, kæreste, søster el. lignende, og er flere om at prøve at få booket et værelse på samme tid.

Andet praktisk viden:

Jeg erfarede mig lidt ting, som jeg vil dele inden du tager afsted. For det første er en cykel din bedste ven. Du kan købe en billig brugt, tage din egen med eller leje en ved Swapfiets.
Under mit ophold, tog jeg toget meget ud til andre byer – også ofte til Amsterdam. Derfor er det en god ide at købe et OV-card med det samme du kommer. Et OV-card fungerer stort set som et rejsekort, hvor man tanker penge på. Jeg havde et helt almindeligt OV-card, men man kan få et personligt OV-card, som helt sikkert vil være fordelagtigt, hvis man benytter sig af tog eller bus meget, da du kan få en række rabatter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *