Udveksling på Missouri School of Journalism, USA

Af Bolette Elsøe, JOUR 4. semester

På min udveksling læste jeg på Missouri School of Journalism. Universitetet er gigantisk og minder meget om den ’college experience’, man kender fra amerikanske film og serier. Journalistskolen på University of Missouri er anerkendt i hele USA for sit høje niveau og de mange praktiske fag, hvor man kan arbejde for universitetets kommercielle medier, som tv-stationen KOMU8, magasinet Vox, eller avisen Columbia Missourian. Missouri er en del af The Midwest og man får her en autentisk oplevelse af, hvordan livet er i USA, både på godt og ondt.

Fagligt indhold:

I løbet af mit semester på Mizzou havde jeg fem fag, hvilket svarer til 15 credit hours. Det var noget af et puslespil at vælge fag, jeg havde interesse for og som kunne passe ind i mit ugeskema. Til sidst faldt det dog på plads, og det var en fornøjelse at kunne vælge mellem en lang perlerække af fag indenfor blandt andet journalistik, kommunikation, samfundsfag og historie. Mizzou har mange dygtige undervisere og fag at vælge mellem, og man har mulighed for at dyrke sine specifikke interesser. Det endte med, at jeg havde følgende fag:

TV NEWS PRODUCING: Jeg lærte at producere tv-nyheder på universitetets lokale tv-station. Jeg havde både klasselektioner og arbejdsvagter på tv-stationen, KOMU8. Det var meget praktisk læring og jeg udviklede mig meget på få måneder.

INVESTIGATIVE REPORTING: Vi arbejdede på et stort undersøgende projekt individuelt og lavede løbende korte opgaver. Desuden havde vi besøge af dygtige undersøgende journalister, der fortalte om deres arbejde.

BUSINESS REPORTING: Her lærte vi, hvordan man laver økonomiske, finansielle og erhvervs-nyheder. Vores underviser var lidt forvirret og ustruktureret, men det var godt at lære noget om et specifikt fagområde, som er meget brugbart.

AMERICAN GOVERNMENT: Hele faget var online, men blev super godt afholdt. Det var en introduktion til amerikansk politik og jeg lærte virkelig meget. Der var eksamener løbende og ret mange opgaver. Dog er niveauet var ikke super højt, og hvis man følger med undervejs, kan man sagtens følge med, selvom arbejdsmængden i starten kan virke uoverskueligt.

PR: Dette var det femte fag, jeg valgte. Jeg er ikke interesseret i kommunikationsbranchen, men faget var det eneste, der kunne passe ind i mine resterende fag og skema. Hvis man er interesseret i strategisk kommunikation var faget en god introduktion til Public Relations og underviseren var meget dygtig.

Det sociale:

I starten af semesteret havde vi nogle introduktionsdage sammen med omkring syv-otte andre internationale journaliststuderende. Dette var rart, da man hurtigt følte sig som en del af et fællesskab og havde nogle at spare med. Desuden var det internationale kontor på Mizzou, Tami og Andrew, meget hjælpsomme med alle praktiske spørgsmål, man måtte have.

Eftersom semesteret kom i gang, lærte jeg flere amerikanere at kende gennem undervisningen, men også gennem nogle af de mange aktiviteter, som universitetet afholder. Man kan eksempelvis melde sig ind i en af de mange klubber og besøge universitetets Rec Center, som er Mizzou’s fitnesscenter med basketballbaner, svømmehal, badminton, klatring osv. Desuden var jeg med i Mizzou’s tennishold, hvor jeg lærte mange at kende. Generelt er amerikanerne udadvendte og nemme at falde i snak med.

TIPS: Columbia er en god universitetsby, og der er mange hyggelige caféer og steder lige ved siden af campus. Hvis du har mulighed for det, er det dog en god ide at få fat i en bil, så man kan opleve hele staten og har mere frihed til indkøb og aktiviteter, samt hvis man skal lave historier, der ikke lige er baseret downtown. Derudover har du muligheden for at få en hjælpende hånd og et par kulturværter gennem det amerikanske par, Tim og Paula, som de sidste ti års tid har taget de danske studerende fra DMJX til sig og vist os, hvad USA kan byde på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *