Udveksling på UPF i Barcelona:

Af Monica Carabias-Jensen

Mit udvekslingsophold har i høj grad været præget af corona, men på trods af nedlukning og restriktioner har jeg haft en dejlig tid i Barcelona, hvor jeg studerede på Universitat Pompeu Fabra.

I Spanien er det akademiske år inddelt i trimestre, som betyder, at man skal tilmelde sig fag på 2. og 3. trimester, når man skal være der i foråret. De fleste af fagene er på 4 eller 6 ECTS point, hvilket betyder, at man skal have en del fag for at nå op på 30 ECTS point. Det kan godt være en udfordring at finde nok fag, som man er interesseret i, da de fleste fag på UPF er på catalansk og kun et mindre antal fag tilbydes på engelsk eller castiliansk.

Generelt er det faglige niveau på universitetet lavere end på DMJX. Der har ikke været særlig meget litteratur, der skulle læses i flere af de fag, jeg har haft. Til gengæld har jeg skulle aflevere mange små opgaver undervejs. Undervisernes engelskniveau er ikke så højt, som man er vant til i Danmark, og det påvirker selvfølgelig oplevelsen. Dog kan det godt være svært at følge med i fagene på spansk, da der bliver talt hurtigt. Jeg taler spansk på et højt niveau (C1), men jeg var alligevel udfordret på at holde fokus to timer i streg på et sprog, der ikke er mit modersmål.

Alt undervisningen har desværre foregået online med undtagelse af et enkelt fag på sidste trimester, hvor jeg havde fysisk undervisning en gang om ugen. Selve fakultetet ligger i Poblenou, som ikke er så langt fra centrum, og derfor kan man hurtigt komme dertil fra centrum ved at tage det offentlige, cykel eller leje en af de mange scootere, som byen vrimler med.

På grund af corona har der ikke været aktiviteter for erasmusstuderende, og generelt har jeg haft indtryk af, at der ikke har været særlig mange udefrakommende studerende i år. Jeg har familie i Spanien og har boet sammen med min kusine, hvilket nok også har gjort, at jeg ikke har været ligeså afhængig af at få kontakt til andre erasmusstuderende. 

Barcelona er en skøn by at bo i. Det er en storby, som har det hele. Der er smuk arkitektur, store åbne pladser og små, stemningsfulde gyder, god mad (hvis man går de rigtige steder hen), tagterrasser med udsigt over byen og ikke mindst sol og strand. Mit yndlingskvarter i Barcelona er Gracia, hvor der efter min mening er en helt særlig stemning og virkelig rart at være.

Leave a Reply

Your email address will not be published.