Mit ophold i Lissabon

Af Daniel Gregersen

For mange har 2020 kunne beskrives med ordet ”Pandemi”. For selvom pandemien har ramt hele verden (også Portugal), så har jeg haft et fantastisk semester med en masse gode oplevelser.

Her er lidt tips til dig der skal til Lissabon:

Tag afsted et par uger før studiestart. Oplev byen inden. (Sintra, Caparica…)

Lad være med at booke din lejlighed / værelse hjemmefra. Start med airbnb, indtil du finder det rette. Jeg havde dårlig oplevelse med uniplaces, hvor jeg boede et sted med alt for mange regler. Nærmest som et fængsel. Bøder for forkert affaldssortering, glemme at slukke lyset… osv.

ESCS (universitet)

ESCS er placeret i Benfica lidt ude for Lissabon. Jeg vil anbefale at man bosætter sig INDE i byen. Der sker ikke ret meget i Benfica. Jeg boede ved Sao Sebastiao metro st. Så jeg nemt kunne tage den blå linje til skolen. Jeg kendte flere der i starten boede tæt på skolen. De flyttede hurtigt ind i byen.

Jeg havde nogenlunde 50% af undervisningen online. Hvilket ikke var super spændende, men så var man fri for at møde op i skole.

DML: her skulle vi lege Youtubers. Næsten ingen forventninger, meget nemt.

Graphic Design: Lærte at bruge Illustrator og InDesign. Kan anbefale.

Integrated Communications: Gruppearbejde og lidt rapportskrivning.

Marketing and Communication: Generelt meget kedeligt.

Innovation Society and Technology: God underviser og spændende arbejde.

Photography: Meget individuelt arbejde. Undervisningen var tilgengæld ikke særlig spændende.

Jeg har hørt fra de andre erasmus studerende, at ”History…” og ”Video post production” skulle være ret meget arbejde.

Nieveauet er generelt en del højere på dmjx. Jeg havde virkelig svært ved at have 3 timer af hvert fag ugentligt. Fremfor et fag af gangen. Generelt var skolen nem og der var masser af fritid! Da mange af de andre var fra Spanien, og knap nok kunne tale engelsk.

Men nu er skolen ikke et og alt. Specielt ikke på Erasmus.

Så snart du ankommer så anskaf dig metrokort. Så du kan rejse frit rundt i Lissabon for 40euro om måneden. Det er en lidt besværlig proces at få oprettet i første omgang. (Du skal til pombal og stå i kø af 2 omgange.) Sørg for at få det i starten af måneden.

Ellers så er der Uber og Bolt. Bolt kan nogle gange være billigere end Uber. Derfor download begge.

Hvis du er vild med surfing er Portugal det perfekte sted til dig! (Ved Caparica er der gode tilbud for Erasmus studerende)

Hvis du vil lære portugisisk bliver du nødt til at have noget undervisning. Ellers er det umuligt. Når man er omringet af Erasmus studerende som alle taler engelsk.

Selvom det er sydpå, er der stadig kun 14 grader i december. Så husk også lidt varmere tøj til senere på semesteret. Da husene ikke er isoleret som i Danmark. Og regnjakke.

ELL planlægger en masse arrangementer (eller det fik vi at vide de gjorde pre-covid.) En god måde at møde andre Erasmus studerende på.

Kan varmt anbefale at tage en weekendtur ud til Azoerne og/eller Madeira. Flybilletterne er billige fra Lissabon. (Madeira er 20 grader i januar).

Derudover skal man se Algarve, Nazare og Porto!

En oplevelse for livet, som jeg aldrig kommer til at glemme. Jeg savner det allerede. Jeg kan kun forestille mig hvor vildt et semester det havde været uden Covid. Så hvis du er i tvivl om hvor du vil hen, kan jeg sagtens anbefale Portugal. Det er billigt, varmt, fantastisk kultur og man befinder stadig inden for Europas grænser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *