Reasons to become a Carleton Raven, eh?

Af: Camilla Astrup Daniel Larsen

Her sidder vi så, post-Corona, og skal fortælle om vores oplevelser på udveksling. På en eller anden måde har du fået forvildet dig herind på mine erfaringer, så du er måske lidt hooked på det udveksling. Jeg kan kun sige én ting: gør det for pokker! Og søg så om at komme til Ottawa, Canada, så du kan blive en fellow Raven på Carleton U.

Det faglige

Jeg havde ingen journalistiske fag på Carleton, men var stadig utrolig glad for alle mine fag:

  • Social History of Alcohol (HIST)
  • Modern Africa (AFRI)
  • Introduction to Criminology and Criminal Justice (CRIM)
  • Introduction to Indigenous-Settler Encounters (INDG)
  • Judaism (RELI)

Online courses var meget normalt da jeg var afsted, og sikkert endnu mere efter Corona. Jeg havde Judaism som online course, og var rigtig glad for det. Fedt at kunne planlægge sit studie efter ens andre aktiviteter – og dem skal der nok komme rigeligt af!

CRIM var spændende, men et first year course og dermed en klasse på 300 elever. Der var meget underforstået snak, da underviseren forventede, at man kendte det canadiske retssystem. Dog var det til at følge med og få en god karakter, da det var et first year, så lad ikke det skræmme dig væk. Til CRIM blev der desuden tilbudt work shops hver uge, så man kunne gå igennem forelæsningen i en mindre gruppe, hvilket var utrolig hjælpsomt. Så kommer du afsted, og får et fag som tilbyder dette, så udnyt det!

Social History of Alcohol, Modern Africa og INDG var tre fag som passede utrolig godt sammen, og har man bare lidt interesse for historie, så anbefaler jeg dem på det højeste. Jeg oplevede ofte, at ting jeg lærte i ét fag, kunne jeg bruge i det næste fag ugen efter. INDG var også et fedt fag til at lære noget om den Canadiske historie.

     Og inden du kaster dig ud i at kigge på alle de MANGE fag Carleton tilbyder dig, så slår jeg lige endnu et slag for Social History of Alcohol, som var, by far, det bedste fag jeg havde. Utrolig sympatisk underviser, som virkelig kan sit stof. Desuden, så bringer han smagsprøver af forskellig alkohol med til undervisningen, og det var meget nice sådan en mandag aften 😊

Jeg var afsted i foråret, så vær opmærksom på, at nogle fag kun udbydes i winter term og noget kun i fall term.

Et godt råd:

Man kan de første 14 dage af semesteret skifte fag, og også få hjælp til det, men det gør det muligt at vælge fag ud fra hvornår de afholdes. Jeg valgte derfor at have alle mine fag mandag, tirsdag og onsdag, så jeg havde lang weekend, og mulighed for at tage på ture til Toronto eller Quebec ect..

Det sociale

     Og nu vi snakker om lang weekend, så sørg for, at du har torsdag aften fri, da der hver torsdag er Thirsty Thursday på Ollies, som er baren på campus. Altid fede fester, hvor der er temaer hver uge – fx Country Night!

     Der er også mange forskellige klubber på campus man kan joine, og det er en fed måde at lære nogen at kende på.

CUEx er gode til at holde events for udvekslingsstuderende, og et godt råd er, at melde sig ind i en gruppe der hedder CUEx 2019-2020 (selvfølgelig alt efter hvornår du er afsted).

En klub som er værd at nævne, er skiklubben. De kører hver søndag til Mont Tremblant, og har den vildeste fest på vej hjem i bussen. Find dem på IG og få en idé om hvad det er.

Personligt vil jeg anbefale PCCOC som er outdoor-klubben. De holder en tur i den uges ferie der er i hvert semester. En tur som fyldes hurtigt op, så vær hurtig med tilmelding. Og bare rolig, der er mange som tilmelder sig, som ingen kender. Fedeste tur, hvor man får set den canadiske natur og får et indblik i the Canadian Spirit!

Nice to know

Man kan bo på campus, og vær opmærksom på hvornår man kan ansøge fra, da der hurtigt fyldes op. Jeg boede i Leeds House, hvilket var fedt, da man havde sit eget værelse, skulle dele badeværelse med en og fællesrum med tre andre. Det er ikke splinter nyt, men super rart på de kolde dage, bare at kunne gå ned i tunnelerne og undgå de -25 grader.

Jeg var også på full meal plan, hvor jeg havde unlimited måltider i the Caf, hvilket kan anbefales. Ja, det kan være lidt ensformigt, men en luksus ikke selv at skulle stå og lave mad i det lille tekøkken i ens fællesrum.

Vær desuden opmærksom på fra hvornår du kan søge dorms, og få søgt på dagen, da de hurtigt bliver optaget.

Mange andre udvekslingsstuderende boede i Envi Hourse, som kun ligger 5 min væk med the O-train. Det er dog væsentlig dyrere, men også splinter nyt. Ellers kan steder at bo findes i denne FB-gruppe: https://www.facebook.com/groups/524220117678841.

Når man flytter ind et sted i derovre, så betaler man for HELE perioden up front, så hav lidt på kistebunden.

     Om efteråret er der Panda Games, som er Amerikansk fodbold, men om vinteren er der Capital Hoops, som er kæmpe events du bare må til. Carleton har desuden en af de bedste college baskethold.

     Et sidste råd her på falderebet må være, at der er en lille butik i ByWard Market (der hvor de fede spisesteder og klubber/barer ligger), som sælger europæiske varer, hvor man kan finde pumpernickel, hvis man, lige som mig, altid savner rugbrød. Her findes der også Beaver tails, som er dødlækkert.

Har sikkert glemt at fortælle om et eller andet vigtigt, så har du uddybende spørgsmål eller bare gerne vil høre om noget andet, så tøv endelig ikke med at skrive til camillaadl@outlook.com. Hjælper altid gerne en kommende Raven, og få nu bare sendt den ansøgning afsted 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *