Hvis ikke du kan lide vejret, så vent et øjeblik

Af: Nicolai Dupont

University of Missouri er helt unik. Det er der sikkert mange andre, der ville skrive om deres udvekslingsuniversitet, men lad mig lige tale ud her.

Udover at være anerkendt som en af de bedste journalistskoler i verden (!), er Mizzou også det perfekte sted for dem, der vil opleve det ægte USA.

Jaja, Californien lyder fedt, men efter tre måneder med basketball i bar kasse på strandpromenaden efter skole, bliver det måske lidt fladt. Den slags redundans slipper du for i Missouri. For det første har de et ordsprog, der lyder “If you don’t like the weather, wait a minute…”. Selvom årstiderne nogenlunde følger de danske, kører de gerne med meget varm sommer og iskold vinter. Og så svinger det så meget, at det kan være 20 grader den ene dag, og -2 den næste – i vinterhalvåret i hvert fald.

Ægte amerikansk familie

Det her kan lyde underligt, men hovedårsagen til, at Mizzou er helt unik, er et ægtepar i deres bedste alder: Tim og Paula.

Tim og Paula bor i Columbia, cirka 15 minutter fra danskerlejligheden ved universitetet – nå, ja vi har vores egen lejlighed, der går i arv, så du slipper for at blive taget bagi af bolighajer i jagten på et værelse.

Tim er pensioneret brandmand og Paula er børnelæge. Lang historie kort: De elsker de danske studerende og besøger ofte Danmark. Jeg var selv deres 42. danske “barn”. De har ingen børn selv, og det betyder 2 ting:

1: De har evig mønt

2: DU kan blive hele deres verden i et helt semester, hvis du altså gider den slags. Hvis du hellere bare vil passe dig selv og rende rundt og opleve USA alene, så er de også helt cool med det. Betragt det som et tilbud.

Tim og Paula elsker at rejse, og Tim især elsker at spørge de danske udvekslingselever, hvad de gerne vil se og opleve i USA for så at få det til at gå i opfyldelse. Han og Paula er i øvrigt øl-entusiaster og har deres egen bar i kælderen, så de er slet ikke så kedelige, som normale forældre.

Derudover er de kæmpefans af Mizzous sportshold, så kommer du i efteråret får du mulighed for at opleve skolens footballhold spille foran 75.000 tilskuere – fra en VIP-lounge, som Tim og Paula er med i. Ellers er de også fast inventar til basketball. 

Bliv hakket og få din bronz’ on

Mizzous campus i Columbia er stort. Listen er lang, men mit absolutte favoritsted er deres rec-center. Et center med flere store fitnesslokaler, squash, basketballbaner, indendørs pool, dampbad, sauna, udendørs pool og andre ting, jeg aldrig nåede at udnytte. Temperaturen mellem maj og oktober kan snildt nå op på 30-35 grader, så der er rig mulighed for at dase ved poolen og oparbejde en god tan, mens folk derhjemme finder handskerne frem.

Journalistskolen på campus ligger i den anden ende, men den er til gengæld lige på hjørnet, der adskiller campus fra downtown Columbia. Så det bliver ikke mere centralt. Desuden ligger danskerlejligheden 5 minutters gåtur fra journalistskolen, mens de dorms, de andre udvekslingsstuderende bor i ligger 10-15 minutter væk. Nemt.

Amerikansk journalistik når det er bedst

Journalistskolen er som sagt kendt som en af de bedste i verden. Og den er da også ganske fin. I forhold til DMJX er den ikke lysår foran, men jeg kan se pointen. Amerikansk journalistik er en smule anderledes end dansk, så dele af mine fag var mere et spændende indblik i deres måde at gøre tingen på, end ting, jeg rent faktisk kan bruge derhjemme.

Omvendt var der fag som Newsy (det hedder vist noget andet officielt), som jeg synes var helt enormt interessant. Her lærte man er være vært på de der explainer-videoer, som bliver mere og mere populære. 1 minut, hvor man tager en sag, der fylder meget i medierne og forklarer, hvad det i bund og grund handler om.

Hvis du vælger at melde dig til ’Broadcast News’-klassen, får du mulighed for at være reporter og måske endda vært på den lokale TV-nyhedsstation KOMU8. Centralmissouris TV Midt/Vest. KOMU8 News er en del af NBC. Den eneste college-tv-kanal, som rent faktisk er professionelt drevet. Det ser vildt nok ud på CV’et, at man har været journalist for NBC. Hvis du gerne vil det, så sørg for at vælge ’Broadcast News 2’, da 1’eren ikke sender elever til KOMU. 3’eren er for profferne, siger de. Hvis du har lavet TV i Danmark, kan du sagtens følge med, men tidsmæssigt er 2 og 3 enormt krævende, og med Tim og Paula i baghånden er det en god idé at vurdere, hvad du vil prioritere højest. 

Mizzou er vanvittigt fedt! Søg, søg, søg!

Held og lykke,

Nicolai Dupont

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *