Mit udvekslingsophold på University of Tennessee, Knoxville

Af Ida Cecilie Sejersdal Dreiager

Jeg var udvekslingsstuderende på University of Tennessee, Knoxville (UTK) i foråret 2019. Det har været en af de mest fantastiske oplevelser i mit liv. Jeg kan varmt anbefale et semester i Knoxville.

At bo i Knoxville

Alle vi udvekslingsstuderende boede på Campus i bedste collegestil med en room mate på et lille værelse. Min room mate var ung og ikke supergod til at rydde op efter sig, og hun slukkede ikke sine højlydte tv-programmer, når jeg gik i seng (kl. 23-24 de fleste nætter). Men hun var sød nok, og jeg valgte at købe ørepropper og tage det som en del af oplevelsen. Til gengæld var det superfedt, at alle vi udvekslingsstuderende boede sammen. Jeg har mange sjove minder fra fællesrummene i kælderen, hvor vi hang ud de fleste hverdagsaftener. UTK har et alkoholfri campus, men det bliver sjældent overholdt. Bare vær opmærksom på, at der er en risiko for møder og tvungne alkoholkurser, hvis I bliver taget i det. Det var nogle af mine venner desværre udsat for.

Selve Knoxville er ikke det mest spændende sted. Livet på Campus er fedt og Cumberland Avenue, bedre kendt som ”the Strip”, er fyldt med barer og restauranter, hvor vi brugte utallige aftener. Jeg kan især anbefale restauranten ”Copper Cellar”, der har god mad, og som serverer fadøl, om end tynd og amerikansk, til en dollar stykket efter kl. 21.

Downtown Knoxville er også charmerende og et besøg værd, men generelt er Knoxville ret hurtigt set. Offenttlig transport er stort set ikkeeksisterende, så jeg anbefaler, at du sparer op og forbereder dig på at leje biler og tage på weekendture.

Det faglige og Campus

Det faglige var ikke supersvært. Hvis du laver dine afleveringer og dukker op til timerne, skal du nok få fine karakterer. Mange af de journalistiske fag var dog ikke specielt udfordrende. Det var fedt at blive bedre til at skrive journalistisk på engelsk, men jeg kunne godt have nøjedes med tre journalistiske fag i stedet for fire. Det var til gengæld fedt at have en blanding af fag på forskellige niveauer, så jeg blev udfordret uden at al min fritid gik med at studere.

På Campus er de gode til at samle eleverne med fede events. Især sportsbegivenhederne trækker mange mennesker til. Der er sæson for amerikansk fodbold i efteråret, hvilket Tennessee elsker. Jeg hørte mange historier om, hvor fedt det er, når der er kampe på det enorme Neyland Stadion, så jeg var ærgerlig over ikke at kunne opleve det. Til gengæld klarede basketballholdet sig rigtig godt i foråret 2019, hvilket var rigtig sjovt at følge med i.

Det kan være god idé at melde sig ind i foreninger eller på anden vis engagere sig for at komme i snak med amerikanske elever og blive en del af Campus. Jeg mødte bl.a. en masse piger på det fodboldhold, jeg tilmeldte mig. Til timerne er det lidt svært at møde venner, fordi fleste møder op, når timen begynder og forsvinder hurtigt igen bagefter.

Rejserne

Jeg tog på en del ture med den internationale afdeling i starten og blev hurtigt gode venner med de andre udvekslingsstuderende. Vi begyndte dog hurtigt selv at arrangere ture, hvor vi lejede store biler og fandt boliger på Airbnb. Jeg rejste bl.a. til North Carolina, Nashville, Charleston i South Carolina og Miami og Fort Lauderdale i Florida. I Spring Break tog en gruppe af os endda til Bahamas. Disse ture var noget af det fedeste ved udvekslingsopholdet, fordi de var spækket med fantastiske oplevelser og gjorde os virkelig tætte som gruppe. Det er klart, at det kræver, man har sparet op, men for mig var det virkelig det hele værd!

I mange af de andre klummer om UTK, står der, at det er vigtigt med amerikanske venner med biler. Det er klart en fordel, men du kan sagtens selv leje biler også! UTK har en god aftale med udlejningsselvskabet National, som I kan benytte jer af.

Da semesteret sluttede, tog jeg sammen med nogle af mine venner på rejse rundt i USA. Vi tog fra Tennessee til New Orleans i Louisiana og videre til Las Vegas, Monument Valley, Grand Canyon, LA, Hawaii og sluttede af i San Fransisco. Det var en fantastisk afslutning på et uforglemmeligt ophold som udvekslingsstuderende i USA.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *