HdM, Stuttgart, Tyskland

Af Anne Ljungmann, kommunikatør.

Stuttgart, Tyskland – Hochschule der Medien
Hvis du overvejer Tyskland som destination og gerne vil på udveksling et sted, der minder lidt om DMJX – så synes jeg, du skal tage til Stuttgart!

Stuttgart er en lille by med et ret stort opland. Du kommer til at bruge meget tid uden for centrum – både skolen og der, hvor de studerende bor, ligger i hver deres forstad. Der bliver brugt meget tid på offentlig transport. Men hvis du køber en StudiTicket (et rejsekort, så du kan rejse frit hele semestret), så er det lidt ligegyldigt. Generelt er offentlig transport bare virkelig velfungerende i Stuttgart!
Der er også mange hyggelige caféer, gode barer, hyggelige grønne områder og en god lang shopping-gade. Stuttgart er én af de mange tyske byer, der blev ødelagt under 2. Verdenskrig. Så du skal ikke forvente idyllisk, gammel arkitektur, selvom de har genopbygget en del bygninger, så de ser ’gamle’ ud. Fordi byen ikke er så stor, lærer man ret hurtigt at finde rundt, hvilket jeg synes er et kæmpe plus.

Hochschule der Medien (HdM):
Hvis du er bekymret for et udvekslingsophold på et universitet, og du hverken gider lange forelæsninger eller et alt for omstændigt pensum, så kan jeg varmt anbefale HdM. Der er fokus på gruppearbejde og holdundervisning, hvor de studerende bliver opfordret til at deltage. Skolen tilbyder en række forskellige ’Minors’, som er fagpakker inden for forskellige områder. Alle ’Minors’ har en række af fag, der sammenlagt resulterer i 30 ETCS-point. Jeg valgte ’Media Creation and Management’, hvor det fedeste klart var at lave live-radio en gang om ugen.
Man skal lige vænne sig til at kalde underviserne ’professor’ og ’Mr. Mödinger’. Men det kommer man ret hurtigt over, især når man opdager, hvor rare de alle sammen er.
Der er en fed torsdagsbar (der også har åbent om tirsdagen), der ligger på campus. Det er nede i en hyggelig lille kælder med bordfodbold, høj musik og billige øl. Der er altid gang i den og os internationale studerende har været glade for at kommer der!

Jeg har haft et godt og lærerigt semester, men det har på ingen måde være stressende. Jeg har haft tid til både at slappe af, tage på ture og samtidig deltage i al min undervisning.

Filderbahnplatz (boligforhold):
Dorm rooms og student accomodation er aldrig glamourøst – det samme er tilfældet i Stuttgart. Forbered dig på kiksede linoleumsgulve og grimme bøgetræsmøbler og en lidt dyr vaskekælder. Man deler en lejlighed med fem andre studerende. I har et fælles køkken og to badeværelser – og selvfølgelig eget værelse. Man kan nogle gange savne et fællesområde, hvor man kunne hænge ud lidt mere. Der må man nøjes med køkkenet og værelset!
Alle de internationale studerende, der går på HdM bliver smidt det samme sted hen, hvilket har sine fordele. Det er rart at være samlet på samme lokation i forhold til alt det sociale. Så kan man også følges i skole! Til gengæld ligger Filderbahnplatz i udkanten af Stuttgart, så du er et stykke fra centrum. Det tager cirka 20 minutter med direkte U-bahn at komme derind.
Du kommer ikke nødvendigvis til at bo i lejlighed med andre internationale studerende fra HdM. Det er meget tilfældigt. Alle studerende i Stuttgart har mulighed for at flytte ind på Filderbahnplatz, så der er også en god chance for, at du kan udvide dit netværk lidt udover de internationale studerende. Det har jeg haft stor glade af med mine tyske bofæller.

Konklusion:
Hvis du ikke gider at lege universitetsstuderende og er glad for currywurst, så kan jeg varmt anbefale Stuttgart. Du må ikke være bange for at Tyskland ikke er ’eksotisk’ nok. Sydtyskland er nærmest et land for sig selv! Så der er masse af unikke kulturoplevelser i vente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *