RMIT, Melbourne Australien

Af Line Hoborg Gammelgaard, ID

Hey, How are you going ?

Du er nok begyndt at læse det her fordi du sidder og overvejer et udvekslingsophold, muligvis i Australien? Ja? Jeg er selv lige kommet hjem fra mit ophold og ligesom den kære Shia så motiverende kan råbe det, siger jeg også højt: “JUST DO IT!!”

Hvis du overvejer det, betyder det at du burde gøre det. Det er en vild oplevelse og noget jeg takker mig selv for at have gjort og mit “Interact” legat for at have gjort det muligt for mig økonomisk.

Jeg tilbragte mit 3 semester på RMIT, Royal Melbourne Institute of Technology i Victoria, Australien hvor jeg læste Interaktiv design. Skolen er stor og lokaliseret midt i “CBD” (hvilket er australsk for “midtbyen”) Tram lines gør det let at komme til og fra skolen, dog tager den friske Aussie selvfølgelig cyklen rundt, men husk det forgår i venstre side (læs: jeg valgte at gå i stedet)

Jeg var heldig at bo i Collingwood, i et virkelig cool område spækket med lokalkultur, barer og cafeer (insider tip; sigt efter Carlton, Fitzroy eller Collingwood på dit ophold)

Jagten på et hjem kan være skræmmende! Prøv at være tålmodig, (det var jeg ikke og det gav bare uro), vær stædig, opsøg ejendomsmæglerne (der er dem der leaser) og meld dig ind i grupper på facebook “fairy floss real estate” evt. opret dig på flatmates.com.au og vær klar på at det er dyrt at bo i Melbourne. Bare rolig, du skal nok finde noget!

Det tager tid at falde til, tillad det. Du vil have dage hvor du er træt og tænker “hvorfor gjorde jeg det her?” og det er helt okay, jeg kender ingen andre udvekslings folk der ikke har følt det. Det er en følelse der skal være plads til. Det vender igen, bare du husker på at trække vejret en gang imellem. Jeg selv er ganske introvert og har i den grad brug for for at trække vejret og have mine egne øjeblikke, det er der også rig mulighed for.

Gå en tur for dig selv, sug til dig, køb endnu en kop kaffe, en lækker “Magic” fra Proud Mary var min favorit. Bare rolig der er endnu en fest i morgen, du går ikke glip af noget.

Det er selvfølgelig vigtigt at være social når du kommer til en ny by. Det sker helt automatisk. Du vil møde en masse dejlige mennesker på dine introdage på skolen. De er i samme sko som dig, helt nye og spændte. Jeg mødte de skønneste mennesker og RMIT havde sørget for at ryste os godt sammen, mens de viste os hvad vi behøvede at vide.
RMIT har utallige klubber indenfor alle genre. Jeg er en teater geek og meldte mig ind i PAC, Performance Arts Club. Jeg fik spillet en masse teater på siden af mit studie og mødte samtidig en masse skøre teater geeks. Meld dig ind i en klub og lær nogle australiere at kende, for surprise, din udvekslings familie består primært af folk på udveksling. Hvis du vil lære lokale at kende, skal du gøre lidt ekstra for det, til gengæld er australiere de bedste “mates” man kan have, altid åbne og inkluderende.

Udvekslings formål er selvfølgelig også at studere. Det var så spændende at opleve hvor forskelligt alt var. Jeg følte at jeg gik fra orden til kaos. De løse rammer på universitet og australiernes “no worries” attitude, var ikke noget jeg havde oplevet før. Det var udfordrende og virkelig lærerigt at blive rystet lidt. Jeg havde undervisning få timer om ugen og skulle derefter administrere min tid selv (et lille råd, planlæg “study time”) Fagene er hvad du gør dem til, det er op til dig at få det maksimale udbytte og underviserne står klar til at spare, give råd og vejledning. Jeg endte med at lære utrolig meget, specifikt lærte jeg at lave lidt 3D, udforske nye metoder indenfor den kreative process og hvor jeg er på vej hen professionelt.

Det har styrket min selvtillid og givet mig blod på tanden til fremtiden og vigtigst; været en fantastisk oplevelse.

ps… Just do it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *