University of Applied Sciences (HvA), Amsterdam, Holland

Af Christina Hanson (TVM’er)

Sjældent har jeg haft så travlt

Velkommen til denne fantastiske klumme om mit travle, men helt fantastiske udvekslingsophold i Amsterdam. Mit navn er Christina Hanson, og jeg er en 26-årig studerende fra Tv- og Medietilrettelæggelse.

Drømmer du om at tage på Udveksling i Amsterdam? Og overvejer du endda at studere en Minor i international journalistik på Amsterdam University of Applied Sciences ligesom jeg gjorde? Så skal du altså lige følge med, for der er mange ting at fortælle. Først og fremmest skal du være indstillet på at løbe om kap med tiden – for der er fuld fart på!

Der findes åbenbart forskellige niveauer når det kommer til at tage en Minor i Holland. Hvad jeg ikke var klar over da jeg pakkede min røde rullekuffert og vendte snuden mod Amsterdam var, at den Minor jeg var kommet ind på, var kategoriseret som en såkaldt ”excellent” Minor (hvilket ikke står ikke oplyst nogen som helst steder på universitetets hjemmeside). Men, når man pænt stiller spørgsmålstegn ved de overvældende mange timer man er nød til at bruge på skolen for at kunne følge med, ja så kigger både undervisere og hollandske medstuderende forundret på dig: ”Men det her er jo en Excellent Minor? Det er meningen at du skal have travlt?”.

Okay så har du ligesom styr på det og kan forberede dig lidt! Hvis jeg nu ikke samtidig havde haft travlt med at søge praktik i Danmark, så havde det sikkert været et langt mere afbalanceret semester. Derfor …

Anbefaling nr. 1
Lad være med at tage en Minor i International Journalistik samtidig med at du skal søge praktik i Danmark. Der er simpelthen ikke tid nok – du vil jo også gerne kunne nyde byen og de nye spændende menneskerne omkring dig, ikke?

Når det er sagt, så kan jeg kun understrege, at det altså er en virkelig spændende Minor, hvor du lærer en masse.

Min personlige evaluering af fagene spænder bredt. Jeg er stadigvæk ikke helt overbevist om hvad Critical Urbanism går ud på, og jeg er egentlig ikke helt sikker på hvad jeg har fået ud af undervisningen i Visual Communication og International Institutions. Til gengæld sparker English for Journalism, Journalism & Society og Media & Conflicts røv! Fede fag, med fede og engagerede undervisere, der sørger for at du lærer en masse.

Nu skal det så selvfølgelig nævnes, at jeg jo ikke er vandt til at arbejde som skrivende journalist. Derfor har det for mig været et rigtig læringsfyldt semester når det kommer til ny viden og kendskab til forskellige genre indenfor skreven journalistik. Men … Måske er uddannelsen knapt så uddannelsesrig for journalisterne fra Århus? Det kan være lidt svært for mig at bedømme. Derfor …

Anbefaling nr. 2
Til mine medstuderende fra Tv-og Medietilrettelæggelse – En minor i International Journalistik er et fedt sidekick til jeres uddannelse. Der er helt sikkert meget at komme efter, og I lærer en masse som I uden tvivl kan gøre brug af i jeres fremtidige job som tilrettelæggere.

Anbefaling nr. 3
Halleluja, hvor bliver du dygtig til engelsk! Jeg kan virkelig se en stor udvikling i mit eget professionelle engelske sprog, og jeg kan rent faktisk skrive artikler på et næsten fejlfrit engelsk nu. Det er jo fedt!

Okay, nu gider du nok ikke at bruge meget mere tid på at høre om stress og fagligt indhold. Et udvekslingsophold i Amsterdam byder jo på meget mere end det?

Socialt har jeg haft en helt igennem fantastisk og fejlfrit semester. I Amsterdam starter du ud med et introforløb for samtlige udvekslingsstuderende i byen arrangeret af ISN (The International Student Network). Det var en super fin start, der gjorde, at jeg allerede havde en god følelse for det kommende semester efter få dage. Denne følelse bliver kun bedre når du rent faktisk begynder den rigtige undervisning en uge senere. På International Journalistik starter alle nemlig samtidigt. Det betyder, at du ikke kommer ind i en klasse fyldt med hollændere, der allerede kender hinanden og derfor ikke er engagerede eller interesserede i at lære dig at kende. Der er ikke forskel på om du er udvekslingsstuderende eller om du kommer fra Holland – og det gør bare din klasseoplevelse helt perfekt.

Jeg kunne nok skrive en længere roman om mine oplevelser i Holland, for det er svært at få det hele med. Men ovenstående er helt sikkert de overvejelser, som adskiller min oplevelse på HvA fra andre udvekslingsophold rundt om i verden. Har du mere specifikke spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte mig!

At tage på udveksling er en fantastisk oplevelse som jeg aldrig ville have været foruden. Du lærer dig selv bedre at kende og får minder for livet. Så sidst men ikke mindst …

Anbefaling 4
Af sti af sted med dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *