Carleton University

Af Almar Evensen (journalist)

En uventet hedebølge

Da jeg landede i Ottawa International Airport iført skisokker og tre halstørklæder, var det oprigtig talt et uventet tempereret klima, der ventede uden for lufthavnens airconditionerede haller. Kalenderen sagde medio august, og de forventede 30 minusgrader havde i stedet et stort, svedende plus foran sig. Hvordan en aspirerende journalist i dén grad kunne ankomme så uforberedt på de på stedet faktiske forhold, må overlades til nærmere granskning ved en anden lejlighed. Men på den anden side er omstillingsparathed jo også et i tiden omsværmet buzz-word. Og der blev omstillet for fuld musik.

Bolig: Lejeloven i Ontario er meget gunstig for lejere i forhold til dansk lovgivning. Eksempelvis må der ikke opkræves depositum ud over den forudbetalte leje. Der gør det meget nemt at flytte ind og ud af lejligheder, og der udbydes masser af rimelige studenterboliger i hele Ottawa. Selv fandt jeg bolig via www.rentaplace.ca, som arrangerer daglange busture rundt til ledige lejemål. Det var en meget lang og intensiv dag med mange uinteressante boliger undervejs, men mundede trods alt ud i, at jeg fik mig et sted at bo. Som studerende på Carleton kan det anbefales at lede efter bolig i the Glebe-området, men selv boede jeg i Sandy Hill. Så længe man er tæt på busterminalen Campus Station kan det sagtens lade sig gøre at pendle den lille halve time frem og tilbage til Carleton. Det hurtigste er at tage bussen til Hurdman og så hoppe på 4’eren til Carleton, men man kan også tage til Bayview og hoppe på toget. I øvrigt arbejdes der pt. på en ny letbane, som sikkert vil gøre pendlermulighederne endnu bedre.

Fag: Jeg fulgte kun en enkelt journalistfag derovre: Advanced radio. Med mindre man har godt styr på Adobe Audition og er indstillet på at arbejde meget selvstændigt, skal man nok være tilbageholdende med dette fag. Mine medstuderende var en blanding af 4.-årsstuderende og masterstuderende, og selv om de fleste kom direkte fra et radioforløb, var det min fornemmelse, at mange kæmpede for at holde sig oven vande. Arbejdsbyrden er betragtelig, selv om der kun er en enkelt udsendelse ugentligt. Folk var søde til at hjælpe, men det er en udfordring at komme ind som eneste udvekslingsstuderende i en sammentømret klasse, hvor de fleste har læst sammen i flere år. Når det er sagt, så var udgangspunktet for faget virkelig spændende og en god mulighed for at få prøvet kræfter med radioproduktion i alle led af kæden fra reporter til studievært. Desuden er det autentiske live-udsendelser, man producerer, og ikke bare et skoleforløb.

Men overordnet set er Ottawa en fin lille storby og undervisningen på Carleton var (med undtagelse af mit radiofag) til UG. Gode engagerede lærere og motiverende små hold. Bemærk, at der findes to universiteter i Ottawa: Carleton og uOttawa. Pas på, at du ikke som mig spilder flere dage på at lede efter spændende fag på uOttawas hjemmeside, når det nu er Carleton, du skal studere på..

Alt i alt havde jeg fire gode måneder og mødte mange spændende mennesker, ikke mindst via Airbnb, som jeg benyttede mig af, indtil jeg fandt en lejlighed. Det kan klart anbefales, også hvis man gerne vil prøve at opholde sig i Gatineau-området i et længere stykke tid. Gatineau er den fransktalende del af Ottawa, men ligger ikke så praktisk i forhold til Carleton.

God fornøjelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *