Hong Kong Baptist University

Af Dennis Nielsen (journalist)

For det første: Det her sted er for fedt! Bortset fra at sige farvel har der kun været gode oplevelser ved HKBU. Engelskniveauet er tilstrækkeligt til at kunne overleve (i hvert fald for en stor procentdels vedkommende) og bureaukratiet fungerer faktisk også tilfredsstillende i forhold til at være i Asien.

Hong Kong som kulinarisk oplevelse vil er også en rejse værd i sig selv. Den berømte dim sum er over det hele. I stedet for at følge Lonely Planets opfordring til at spise på Tin Ho Wan så tag i stedet et lille smut gennem den nærliggende sports- og aktivitetspark til Kowloon City (spørg evt. din ’buddy’ eller en anden lokal) og Dim Sum House. I KC finder du også et væld af thai-restauranter, dessertsteder og billig chokolade. Hvis du er ude efter koreansk, Taiwanesisk, vietnamesisk, greasy burgers m.m., så tag i stedet metroet fra Kowloon Tong Station til Hong Kong Island. Du løber med garanti ikke tør for nye, gode spisesteder her. Der er ikke mange grunde til at spise i kantinen (den i AAB-building er ok, men den anden er kun god til morgen mad no. B3 med æg og fiskefilet… ja, det er standarden.)

Du kommer til at bo i Undergraduate Halls Nord eller Syd. Små værelser á to personer. Der er ikke meget inventar, så en udflugt til IKEA på dag 1 er ikke en dårlig idé. Så kan du også møde nogle af de andre udvekslingsstuderende, det er alligevel, dem du hovedsagligt kommer til at socialisere med (medmindre du taler et fremragende mandarin eller cantonesisk selvfølgelig.).

Et godt råd er at tage med på så mange udflugter som muligt, som du bliver tilbudt fra diverse grupper og buddies, og sørg for at blive venner med så mange mennesker på Facebook som muligt (ikke for at være vennefikseret, det er bare en rigtig god måde at orientere sig på.)

Angående sociale medier: Hongkong er en del af Kina, men de er ikke underlagt censur som Mainland er det. Facebook, Snapchat, Instagra, Google, New York Times, BBC etc. er 100 % tilgængeligt, so don’t worry. Det vil dog være en rigtig god idé at downloade Whatsapp, hvis du ikke allerede har det.

Det faglige niveau er ikke skyhøjt som medierne ofte portrætterer det i vesten, du skal nok komme igennem. Det er lidt et hyr med at få sig valgt ind på nogle gode fag, specielt fordi journalistik faktisk ikke bliver udbudt til udvekslingsstuderende i særlig høj grad og ikke på et særlig avanceret niveau. Jeg valgte i stedet China in the World, Democratization in East and Southeast Asia, International Relations after 1945, Asia-Pacific Economies og Television Programming and Concepts. Alle fag på nær det med økonomi (mest fordi jeg ikke fatter så meget måske) var fremragende! Specielt Professor Ting fra China in the World er en af de bedste og mest interessante forelæsere, jeg har haft, lige som Television… også stærkt kan anbefales.

Hvis du vil bruge fitnesscenteret på skolen, så husk et fitness-ID-kort derhjemmefra, så behøver du ikke at tage et introkursus, som alligevel er fuldt booket, inden du kan få lært at tælle til ti på cantonesisk (det er også ret svært faktisk). Hvis du er mere til udendørs aktiviteter, er der altid et lækkert bjerg at bestige eller en strand at bade på i nærheden.

7/11 ligger 5 minutter fra Halls, bare gå rundt om universitetet, til du finder et lyskryds (det er det mindste i Hong Kong, så der er ikke så meget at gå rundt om), gå mod hospitalet og tadaa. Chips, snacks, billig øl og godt selskab hver mandag aften på Billy Booze. Er det ikke nok, så prøv Mr. Wong’s i Mong Kok (all-you-can-eat-and-drink for 60 HKD – næsten svarende til kroner) eller Lan Kwai Fung (LKF). Det er et sikkert hit til en god historie og et fantastisk ophold i en af verdens absolut fedeste metropoler.

Leave a Reply

Your email address will not be published.